Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3042/konkurs-za-interkulturalnu-pesniku-nagradumilan-dunerski/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewKONKURS ZA INTERKULTURALNU PESNI─îKU NAGRADU „MILAN DUN─ÉERSKI╦«


Narodna biblioteka Srbobran je prošle godine ustanovila pesni─Źku nagradu „Milan Dun─Ĺerski╦«. Intencija osniva─Źa je da trajno sa─Źuva uspomenu na uglednog zavi─Źajnog pesnika i humanistu, te podstakne me─Ĺunarodnu interkulturalnu saradnju omladine u nadnacionalnoj zajednici slobodnog umetni─Źkog duha.


Ovom odlukom biblioteka u Srbobranu nastoji da progresivno i kontinuirano daje doprinos principijelnoj odbrani i afirmaciji autenti─Źnih knji┼żevno-estetskih kvaliteta i univerzalnih ljudskih vrednosti ostvarenih u poeziji darovitih mladih pesnika, koji pišu na srpskom, ma─Ĺarskom, hrvatskom, bunjeva─Źkom, crnogorskom i bosanskom jeziku, ka┼że se u saopštenju Narodne biblioteke i dodaje:

Nagrada „Milan Dun─Ĺerski╦« ─çe se dodeljivati svake godine za umetni─Źki najuspeliju i humanisti─Źki misaono najdublju neobjavljenu pesmu napisanu na srpskom, ma─Ĺarskom, hrvatskom, bunjeva─Źkom, crnogorskom i bosanskom jeziku u dve kategorije: za u─Źenike srednjih škola i studente u zemlji i inostranstvu.

Nagra─Ĺeni autori, o kojima ─çe odlu─Źivati ─Źlanovi ┼żirija iz reda stru─Źnjaka afirmisanih na polju knji┼żevnosti, ─çe dobiti diplomu, dvojezi─Źnu knjigu o Milanu Dun─Ĺerskom i nov─Źanu nagradu, a pesme ─çe im biti objavljene u knji┼żevnim ─Źasopisima.

Konkurs je otvoren do 31. decembra 2020, a nagrada ─çe biti dodeljena na sve─Źanoj ceremoniji u Srbobranu februara 2021, na dan pesnikovog ro─Ĺenja.

Zainteresovani autori na konkurs mogu da pošalju najviše dve svoje neobjavljene pesme na slede─çu imejl adresu: tekasrb@stcable.net, s naznakom „Za pesni─Źki konkurs╦«.

Pesme napisane fontom Times New Roman (veli─Źina slova 12), ─çirili─Źnim ili latini─Źkim pismom, treba poslati u dva odvojena Word fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre, koje mora da sadr┼żi ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu, naziv i sedište srednje, ili visokoškolske ustanove koju autor poha─Ĺa.

Kontakt za dodatne informacije: 021 730 185 (Eva Kiš, direktorka Narodne biblioteke Srbobran), i Fejsbuk profil Narodne biblioteke Srbobran.

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podr┼żan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podr┼żanom medijskom projektu nu┼żno ne izra┼żavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign