Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA - DANI KULTURNE TRADICIJE


Tri programa su ove godine, uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mera obeležili tradicionalnu manifestaciju u organizaciji Doma kulture, pod nazivom „Dani kulturne tradicije“.


Izložbom rukotvorina koje su izradile članice Udruženja „Ruka spasa“ u Domu kulture Srbobran otvorena je ovogodišnja manifestacija. Na izložbi su predstavljeni stari zanati i razni ručni radovi, kao i mnoga tradicionalna jela domaće kuhinje.

Izložbu su otvorile Sonja Stojnović, direktorka Doma kulture Srbobran, i Savka Lazić, predsednica Udruženja „Ruka spasa“, koje ove godine slavi pet godina postojanja.

„Sentomaš u Carskoj Rusiji: Srpske seobe 18. veka“ bio je naziv predavanja koje je u Srbobranu održao doktor istorije i književnik Milan Micić.

Ovo književno veče otvorila je i pozdravila goste u sali „Pozorištance“ direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović koja je napravila uvod za ovo predavanje.


- Ovo je priča o traganju za slobodom i o stalnom pokretu, koji je srpski narod doveo čak do stepa Rusije, rekao je Micić.

To je u drugoj knjizi Seoba na sjajan način predstavio Miloš Crnjanski, čime je kako smatra Micić, potvrđeno da je lepa književnost najbolja istorija. I Micićevo predavanje obuhvatilo je taj vremenski period.

Evo šta je dr Micić kazao novinarima povodom ovog predavanja:

 

Ovogodišnja manifestacija „Dani kulturne tradicije završena je gostovanjem Ljiljane Trifunović, muzejskog savetnika i etnologa Muzeja Vojvodine.

Njena tema bila je „Srbobran – muzejska priča“. Ona je kazala da u okviru ovog projekta predstavlja predmete koji se nalaze u Muzeju Vojvodine, a potiču sa teritorije naše opštine i sakupljeni su u periodu od pedesetih godina prošlog veka do danas.

Evo šta je kazala tim povodom, večeras u galeriji Doma kulture:

 

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. 

Postavio: Administrator dana 2020.11.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen