Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3059/zavrena-manifestacija-dani-kulturne-tradicije/

Verzija za tampu / To ScreenviewZAVRŠENA MANIFESTACIJA - DANI KULTURNE TRADICIJE


Tri programa su ove godine, uz obavezno poštovanje svih epidemioloških mera obeležili tradicionalnu manifestaciju u organizaciji Doma kulture, pod nazivom „Dani kulturne tradicije“.


Izložbom rukotvorina koje su izradile članice Udruženja „Ruka spasa“ u Domu kulture Srbobran otvorena je ovogodišnja manifestacija. Na izložbi su predstavljeni stari zanati i razni ručni radovi, kao i mnoga tradicionalna jela domaće kuhinje.

Izložbu su otvorile Sonja Stojnović, direktorka Doma kulture Srbobran, i Savka Lazić, predsednica Udruženja „Ruka spasa“, koje ove godine slavi pet godina postojanja.

„Sentomaš u Carskoj Rusiji: Srpske seobe 18. veka“ bio je naziv predavanja koje je u Srbobranu održao doktor istorije i književnik Milan Micić.

Ovo književno veče otvorila je i pozdravila goste u sali „Pozorištance“ direktorka Doma kulture, Sonja Stojnović koja je napravila uvod za ovo predavanje.


- Ovo je priča o traganju za slobodom i o stalnom pokretu, koji je srpski narod doveo čak do stepa Rusije, rekao je Micić.

To je u drugoj knjizi Seoba na sjajan način predstavio Miloš Crnjanski, čime je kako smatra Micić, potvrđeno da je lepa književnost najbolja istorija. I Micićevo predavanje obuhvatilo je taj vremenski period.

Evo šta je dr Micić kazao novinarima povodom ovog predavanja:

Voice2020 · dr Milan Micić

 

Ovogodišnja manifestacija „Dani kulturne tradicije završena je gostovanjem Ljiljane Trifunović, muzejskog savetnika i etnologa Muzeja Vojvodine.

Njena tema bila je „Srbobran – muzejska priča“. Ona je kazala da u okviru ovog projekta predstavlja predmete koji se nalaze u Muzeju Vojvodine, a potiču sa teritorije naše opštine i sakupljeni su u periodu od pedesetih godina prošlog veka do danas.

Evo šta je kazala tim povodom, večeras u galeriji Doma kulture:

Voice2020 · Ljiljana Trifunović

 

S.N.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "ARTIKULTURIZACIJA" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign