Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

NEĆU DA BRIGAM, HOĆU DA SE IGRAM!


I ove godine Dečija nedelja se održava u prvoj nedelji oktobra, tačnije od 3.do 9. oktobra 2016. godine...


Nacionalna manifestacija Dečija nedelja se na našim prostorima obeležava od 1934. godine, a u Zakon o društvenoj brizi dece je uvedena 1987. godine na predlog organizacije „Prijatelji dece Srbije“. Svake godine se realizuje u prvoj nedelji oktobra.

Misija Dečije nedelje je poboljašanje položaja dece u Srbiji.Tokom godina postala je primer saradnje i zajedničkog delovanja vladinog i nevladinog sektora.U realizaciji različitih aktivnosti i manifestacija u svim mestima naše zemlje učestvuju vladine institucije, u prvom redu obrazovne i socijalne, ali i udruženja građana i nevladine organizacije.

Cilj Dečije nedelje je da senzibiliše širu javnost na potrebe dece i ostvarivanje zagarantovanih prava iz Konvenicje o dečijim pravima čija je jedna od zemalja potpisnica , već nekoliko decenija, i naša zemlja.


Svake godine održava se pod određenim sloganom koji je fokusiran na određenu grupu prava iz Konvencije, a ove godine akcenat je na ostvarivanju prava deteta na odmor i kvalitetno slobodno vreme, na igru i relaksaciju, kao i na slobodno učešće dece u kulturnom životu i umetnosti svoje škole, mesta i države u kojoj živi.Zbog toga se sve programske aktivnosti u Dečjoj nedelji 2016. godine održavaju pod sloganom

„Neću da brigam, hoću da se igram!“


S obzirom da živimo u vremenu kada je elektronska tehnologija dostupna velikom broju dece i da svojom brzom i raznovrsnom promenom sadržaja najčešće okupira njihovu pažnju i slobodno vreme, a na štetu provođenja vremena na svežem vazduhu, u igri sa vršnjacima na ulici, u vožnji bicikla, bavljenja sportom i slično, slogan ovogodišnje Dečije nedelje možda je jedan od načina da se skrene pažnja na već pomalo zaboravljene dečije igre koje pozitivnije utiču na njihov razvoj.

Iz tog razloga pozivamo sve institucije i organizacije naše opštine da nam dostave svoje programske aktivnosti za vreme trajanja Dečije nedelje, koje ćemo mi sa zadovoljstvom objaviti.

J.M.

  

Postavio: Administrator dana 2016.09.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen