Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / ARTIKULTURIZACIJA

MURAL - PORTRET PATRIJARHA IRINEJA NA ZGRADI MALOG POZORIŠTA


Po rečima mladića koji radi ovaj mural kompletan izgled biće gotov za par dana. Reč je o portretu patrijarha Irineja koji će od sada dočekivati sve koji iz pravca Novog Sada dolaze u Srbobran ili prolaze kroz našu varoš.


Umetnik koga smo zatekli danas kako radi ovaj mural skromno se predstavio kao Mitar iz Vrbasa, da li po uzoru na Benksija, ne znamo, ali kako nam je rekao mural će biti završen do četvrtka.

Mural je slika urađena na zidu, plafonu - tavanici ili nekoj drugoj velikoj permanentnoj zidanoj površini. Pojam označava i slikarsku kategoriju koja je postala poznata zahvaljujući pokretu nazvan muralizam.

Jedan od najpoznatijih svetskih muralista je Benksi čini stvarni identitet je dugo skrivana tajna. Njegovi murali krase mnoge svetske prestonice i imaju jasne političke i društvene poruke, a jedan od najpoznatijih je nastao 2005. godine u Jerusalimu

Benksi je odlučio da ostane anoniman i da najveći deo vremena slika grafite na tuđoj imovini bez dozvole vlasnika, umesto da ih slika na platnu ili vlastitoj imovini“, kaže se. „On je odlučio i da veoma glasno izražava prezir prema intelektualnoj svojini.“

B.Š. 

Postavio: Administrator dana 2020.11.29   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 47
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen