Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

DRUŠTVENE MREŽE EKSPLODIRALE - KO ISPUŠTA OTPADNE VODE U KANAL?!


Ekološki pokret Srbobrana juče je objavio fotografije kojima pokazuje kako se u Veliki bački kanal ispušta nekakva tečnost jarko crvene boje. Na osnovu njihovih saznanja i uvida na terenu, kako kažu, za ovo su odgovorni iz Doradnog centra kompanije Best Seed Producer.


Iz Ekološkog pokreta Srbobran, upozoravaju da iz Doradnog centra BSD direktno u kanal ispuštaju otpadne vode, a sumnjaju da, kako kažu, verovatno je u pitanju insekticid kojim se zaštićava seme, drugim rečima ČIST OTROV.

U svom obaćanju za javnost dalje kažu da su najpre obavestili opštinsku inspektorku za zaštitu životne sredine koja se oglasila nenadležnom za otpadne vode i otrove. U prilogu su objavili i prepisku koju su imali sa njom.

- Videći kuda sve ovo vodi odmah sam, bez najave, tražio sastanak sa predsednikom opštine koji me je primio, video snimke i istog momenta pozvao inspektoricu i dao joj nalog da ode na lice mesta, sačini zapisnik, fotografiše i prosledi nadležnim institucijama. Posebno je naglasio da u opštini, po pitanju zagađivanja životne sredine, neće biti nedodirljivih, kaže u ovom saopštenju Dragan Kurjački, predsednik ovog ekološkog udruženja.

U saopštenju se takođe kaže da je nakon razgovora sa predsednikom opštine Radivojem Debeljačkim, opštinska inspektorka dobila nalog da izađe na teren gde je evidentirala stanje, fotografisala ono što je videla, a potom otišla u Doradni centar kompanije BSP u nameri da uzme izjave od nadležnih.

Šta će dalje biti videćemo, kaže se u ovom saopštenju, a mi smo dobili izjavu predsednika opštine Radivoja Debeljačkog:

- Obavešteni smo, na osnovu prijave gradjana, da je došlo do ispuštanja otpada u atmosferski kanal u nedalekoj blizini Doradnog centra u Srbobranu. Istog momenta, izdat je nalog inspektoru da izadje na teren, sačini službenu belešku sa fotografijama i prosledi nadležnoj pokrajinskoj inspekciji. O celom dogadjaju je obaveštena i republička inspekcija. Želim da naglasim da lokalna samouprava, dok odgovornosti za vršenje vlasti snosi ova vladajuća većina, neće tolerisati zagadjivače. Zalagaćemo se da ovakvi primeri uništavanja životne sredine ne prodju nekažnjeno i da naša reakcija brza i efikasna, kao sto je to bio i ovde slučaj.

Mailom smo se jutros obratili marketing službi BSP, gde smo ih zamolili da prokomentarišu navode koje je objavio EPOS, međutim za sada od njih nismo dobili odgovor. Ukoliko stigne, svakako ćemo ga objaviti.

U međuvremenu, EPOS je postavio novu objavu na svoju stranicu. U objavi se kaže - nakon jučerašnjeg i današnjih obilazaka inspekcijskih organa BSP DORADNI CENTAR Srbobran uradio je sanaciju ispuštenih otpadnih voda na taj način da je u glavnu kanalizaciona cev pustio veliku količinu čiste vode, isprao cev i sadržaj i sve je dalje otišlo u vodotoka V. B. Kanala. Umesto da su ispumpali sadržaj cevi i lagerovali ga kao opasan materijal oni su lepo sve ponovo očistili u vode Kanala. Sve ovo su potkrepili fotografijama i video zapisom.

S.N.

 

  

Postavio: Administrator dana 2020.12.21   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen