Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

IN MEMORIAM - SINIŠA LAUŠEV 1971 - 1999


Na današnji dan 1999. godine u bombardovanju Nato alijanse na našu zemlju život je izgubio vodnik prve klase Siniša Laušev iz Nadalja. Poginuo je u blizini Čeneja na dužnosti operatera osmatračkog radara u svojoj raketnoj bateriji.


U devet sati na spomenik palim borcima u Nadalju cveće su položili članovi porodice stradalog Siniše, njegov brat i snaja, predstavnici MZ Nadalj i delegacija opštine Srbobran.

-  Okupili smo se u Nadalju, kako bi na ovaj dan u znak sećanja na  22.godišnjicu od pogibije našeg sugrađanina Siniše Lauševa,koji je svoj život izgubio tokom NATO agresije,položili vence  Tokom 78 dana i noći,  punih straha, strepnje i neizvesnosti, vise od 2000 civila, 88 dece, više od 1000 pripadnika vojske i policije izgubilo je svoje živote, a tačan broj žrtava ni danas nije utvrđen, kazala je Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran u svojoj izjavi za medije nakon polaganja cveća i dodala:

- Porušenu infrastrukturu smo obnovili, ali ono što nismo i nikada nećemo moći jeste da vratimo one koji su poginuli tokom ove agresije. Naša je obaveza da ih se sećamo, da ponavljamo da je NATO agresija zločin za koji niko nije odgovarao i da mi nismo i nikada nećemo zaboraviti ni jednu žrtvu ovog strašnog zločina, kada je 19 zemalja NATO alijanse napalo SR Jugoslaviju. Sve žrtve, to su nečija deca, majke, očevi, braće, sestre to je ono sto nismo i nećemo nikada zaboraviti.

Nakon polaganja venaca prisutni su minutom ćutanja odali poštu Siniši Lauševu. Stradali pripadnik Vojske Jugoslavije sahranjen je u Bačkom Jarku, gde je živeo sa porodicom, a posthumno je odlikovan Medaljom za zasluge u odbrani ii bezbednosti. Žrtva koju je podneo za slobodu svog naroda nikada neće biti zaboravljena. U Novom Sadu jedna ulica nosi ime ovog hrabrog Nadaljčana.

S.Š.

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.03.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 34
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen