Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

SREBRO SA EVROPSKOG KUPA STIGLO U TURIJU!


Osamnaestogodišnji Đorđe Vujaković, maturant tehničke škole u Bečeju i član Kik boks kluba "Bečej", nakon učešća na Evropskom kupu u Karlovcu u Hrvatskoj vratio se u svoju Turiju ovenčan srebrnom medaljom sa takmičenja u disciplini K1 za takmičare u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 60 kg.


Evropski kup za kik boksere održan je u hrvatskom gradu Karlovcu od 28.- 30 maja. 2021. godine. Na njemu je nastupila reprezentacija Srbije, koja je u Hrvatsku otišla da se odmeri u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji sa takmičarima iz preko 20 zemalja. O uspehu koji je postignut najbolje govori podatak da je u ukupnom plasmanu osvojeno prvo mesto sa najvećim brojem medalja.

Bio je ovo prvi poziv za mladog Turinca u reprezentaciju Srbije za nastup na jednom međunarodnom turniru. Svoju šansu je Đorđe iskoristio na najbolji način. Osvojio je srebrnu medalju i drugo mesto u svojoj kategoriji. U finalu od njega je za nijansu bio bolji takmičar iz Moldavije koji je meč praktično dobio u poslednjih 15 sekundi, jer do tada Đorđe je potpuno kontrolisao borbu i bio ravnopravan protivnik.

- Bio je ovo veliki izazov i čast mi je bila da branim boje naše reprezentacije. U polufinalu imao sam odličnog protivnika iz Izraela koga sam pobedio, ali u finalu bodovne sudije dale su prednost mom protivniku, tako da sam osvojio drugo mesto. Ovo je moj prvi nastup u inostranstvu pod zastavom Srbije i očekujem da ću marljivim treninzima i kvalitetnim radom nastaviti da napredujem u ovom sportu, kazao je za naš portal Đorđe Vujaković.

Kik boks trenira tek dve godine i kaže da je počeo na nagovor drugara. Do sada je višestruki prvak Vojvodine, a ove godine na takmičenju, koje je održano u Zrenjaninu , državnom prvenstvu u kik boksu u disciplini ful kontakt , osvojio je pehar za najboljeg takmičara i zlatnu medalju u kategoriji do 63,5 kg u juniorskoj  konkurenciji. Ovi rezultati su ga kvalifikovali da dobije poziv selektora i predstavlja Srbiju na internacionalnom takmičenju u Hrvatskoj.

- Ovo je pre svega sport koji zahteva maksimalan fokus i posvećenost. Osim borilačke veštine koja se stiče kroz treninge i borbe, kik boks svakom ko zagrize ozbiljno, daje samopouzdanje i mentalnu snagu koji pomažu u svakodnevnom životu i u prevazilaženju problema i izazova sa kojima se srećemo, dodaje Đorđe uz preporuku mladima da svi koji žele da rade na sebi kako u fizičkom, tako i mentalnom smislu treba da se oprobaju u ovoj borilačkoj veštini.

Pošto ovih dana stavlja tačku na četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, želja mu je da pored nizanja novih sportskih uspeha nastavi i sa školovanjem i upiše Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

S.N.

 

 

 

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.06.02   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 43
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen