Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3346/srebro-sa-evropskog-kupa-stiglo-u-turiju/

Verzija za štampu / To ScreenviewSREBRO SA EVROPSKOG KUPA STIGLO U TURIJU!


Osamnaestogodišnji Đorđe Vujaković, maturant tehničke škole u Bečeju i član Kik boks kluba "Bečej", nakon učešÄ‡a na Evropskom kupu u Karlovcu u Hrvatskoj vratio se u svoju Turiju ovenčan srebrnom medaljom sa takmičenja u disciplini K1 za takmičare u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 60 kg.


Evropski kup za kik boksere održan je u hrvatskom gradu Karlovcu od 28.- 30 maja. 2021. godine. Na njemu je nastupila reprezentacija Srbije, koja je u Hrvatsku otišla da se odmeri u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji sa takmičarima iz preko 20 zemalja. O uspehu koji je postignut najbolje govori podatak da je u ukupnom plasmanu osvojeno prvo mesto sa najvećim brojem medalja.

Bio je ovo prvi poziv za mladog Turinca u reprezentaciju Srbije za nastup na jednom međunarodnom turniru. Svoju šansu je Đorđe iskoristio na najbolji način. Osvojio je srebrnu medalju i drugo mesto u svojoj kategoriji. U finalu od njega je za nijansu bio bolji takmičar iz Moldavije koji je meč praktično dobio u poslednjih 15 sekundi, jer do tada Đorđe je potpuno kontrolisao borbu i bio ravnopravan protivnik.

- Bio je ovo veliki izazov i čast mi je bila da branim boje naše reprezentacije. U polufinalu imao sam odličnog protivnika iz Izraela koga sam pobedio, ali u finalu bodovne sudije dale su prednost mom protivniku, tako da sam osvojio drugo mesto. Ovo je moj prvi nastup u inostranstvu pod zastavom Srbije i očekujem da ću marljivim treninzima i kvalitetnim radom nastaviti da napredujem u ovom sportu, kazao je za naš portal Đorđe Vujaković.

Kik boks trenira tek dve godine i kaže da je počeo na nagovor drugara. Do sada je višestruki prvak Vojvodine, a ove godine na takmičenju, koje je održano u Zrenjaninu , državnom prvenstvu u kik boksu u disciplini ful kontakt , osvojio je pehar za najboljeg takmičara i zlatnu medalju u kategoriji do 63,5 kg u juniorskoj  konkurenciji. Ovi rezultati su ga kvalifikovali da dobije poziv selektora i predstavlja Srbiju na internacionalnom takmičenju u Hrvatskoj.

- Ovo je pre svega sport koji zahteva maksimalan fokus i posvećenost. Osim borilačke veštine koja se stiče kroz treninge i borbe, kik boks svakom ko zagrize ozbiljno, daje samopouzdanje i mentalnu snagu koji pomažu u svakodnevnom životu i u prevazilaženju problema i izazova sa kojima se srećemo, dodaje Đorđe uz preporuku mladima da svi koji žele da rade na sebi kako u fizičkom, tako i mentalnom smislu treba da se oprobaju u ovoj borilačkoj veštini.

Pošto ovih dana stavlja tačku na četvorogodišnje srednjoškolsko obrazovanje, želja mu je da pored nizanja novih sportskih uspeha nastavi i sa školovanjem i upiše Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

S.N.

 

 

 

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign