Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3421/in-memoriam-srean-put-miko/

Verzija za tampu / To Screenview



IN MEMORIAM - SREĆAN PUT MIĆKO!


Ako napišem umro je Milan Tutorov, neće to baš odjeknuti, zato pišem jednostavno, kao što je i živeo ovaj boem i moj drug. Umro je večeras Mićun. Ode naš Mićko!  


Mićun je bio iskreni zvezdaš. Voleo je Zvezdu toliko, da je da bi otišao u Bari prodao auto. Posle nikad nije kupio drugi. Mićun je bio neko ko je živeo u kafani i za kafanu. Mićun je bio kolega na poslu. Bio je "profesor". Svoje poslednje zaposlenje imao je u OŠ "Vuk Karadžić". Znate šta je tamo radio? Sad ću vam reći. Bio je Mićun. Bio je prosto Mićun.

Sedeo je u mnogim kafanama i kafićima. U mnogima je i radio. Jedna od omiljenih bila mu je kafana Gurman. Voleo je Bobana i Radinu. Tamo je bio k'o kod kuće. Njegova druga kuća bili su i Rick's i Cabagge. Tu je i radio. Znate šta je radio? Bio je Mićun. Bio je prosto Mićun.

Pričao sam večeras sa Šoletom. Složili smo se da je bio jedan od onih retkih koji nikad nije kukao nad životom. Nikad! Bio je često prek, umeo je da se posvađa, da bude "zajeban", ali da kuka!? Mićun! To ne postoji. Mićuna niko nije čuo da kuka.

Dok smo pričali o Mićunu, isto smo osećanje podelili. Otkinuo se deo nas. Mi više nismo celi. Fali nam Mićun.

A znate zašto je Mićun profesor? Zato što je jednom u Gurmanu, dok su se kartali, jedan ondašnji gost, videvši Mićuna kako prilazi kafani pitao Bobana (gazdu), šta Mićun radi?

Boban, mrtav ozbiljan mu kaže:

-  Pa on je u školi profesor matematike.

- E, Mićun profesor!!!!

Utom se pojavljuje Mićun i nema pojma da se priča o njemu. Nosi sa sobom lap top. Pozdravi se sa Bobanom i ovaj ga pita:

- Gde si Mićko, šta radiš, šta ćeš da popiješ?

- Daj mi Boki jedno pivo. Imam pauzu, moram da ocenim neke zadatke, imali su klinci kontrolni.

Ovaj gost potpuno u šoku zove Bobana da plati i u neverici odlazi dok Mićun polako sipa hladno pivo u čašu.

Mogao bih knjigu da napišem o Mićunu. Znate zašto? Zato što je to Mićun. Prosto Mićun!

Sa njim imam neraskidivu vezu. Posle dugo vremena biću ličan u nekom tekstu koji objavljujem na ovom sajtu. I još jednom ću vas pitati, znate ko je bio Mićun?! Mićun je čovek koji mi je spasao život. Bio je Mićun. Bio je prosto Mićun.

Milan Tutorov

29. 01 1965. - 03.08.2021.

POČIVAJ U MIRU BRATE MOJ!

Sahrana je 05.08. u 13.00h na pravoslavnim groblju u Srbobranu

Aleksandar Šijačić

Glavni i odgovorni urednik portala

Srbobran.net

 

 

 

 




Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign