Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3438/bronza-za-duleta-u-kanjii/

Verzija za tampu / To ScreenviewBRONZA ZA DULETA U KANJIŽI!


Bronzanu medalju sa 39. Kanjiža Running & swimming festivala u Srbobran doneo je naš Dušan Srdanov koji je treće mesto osvojio u trci na deset kilometara.


Ovaj jedinstveni sportski događaj koji svake godine okupi veliki broj atletičara i plivača održan je u Kanjiži 14.avgusta. Iz Srbobrana je učestovovalo četiri takmičara. Boje Srbobran pored Dušana branili su Slobodan Miković, Isidora Šarčev i Dejan Ratkovica.

- Takmičenje je bilo jako teško, temperatura je bila oko 37 stepeni celzijusa i uopšte nije bilo lako, vremenske priulike nisu nam išle na ruku. Moja staza bila je duga deset kilometara, ali svaka čast Slobi Mikoviću koji je trčao i stigao do cilja na trasi dugoj 21 kilometar. Izuzetno teška i iscpljujuća trka, kazao je Dušan Srdanov i dodao:

- Bila je jaka konkurencija, u mojoj kategoriji preko 65 godina je uvek tako, jer trkači nikad ne odustaju. Dvoumio sam se da li uopšte da trčim Kanjižu, jer u Bečeju na predhodnoj trci povredio sam donju ložu, tako da sam na ovu trku izašao povređen. Ovo je bilo jače od mene, jer ovde trčim na ovoj stazi poslednjih 30 godina i nisam mogao da odustanem. Da nisam bio povređen siguran sam da bih bio prvi, jer do sada sam uvek pobeđivao ispred ova dva takmičara koji su ovaj put bili ispred mene.

Kako nam je rekao, Dule sada ipak mora da napravi pauzu kako bi se oporavio od povrede, a za ovih deset kilometara bilo mu je potrebno 58 minuta i da osvoji bronzu.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign