Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / DruÅ¡tvo

CRVENI KRST U SARADNJI SA ŠKOLAMA UKLJUČEN U OBELEŽAVANJE DEČIJE NEDELJE


Brojne ustanove i organizacije u opštini Srbobran ovu nedelju posvetila su deci. Povodom Dečije nedelje angažovala se i lokalna organizacija Crvenog krsta sprovodeći dve akcije u jednom danu.


U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" održani su časovi prve pomoći, najpre program prilagođen mlađim osnovcima (od 1. do 4. razreda), a zatim i  predavanje za đake viših razreda (od 5. do 8.).

Predavanje su vodile, volonterka Crvenog krsta, Jovana Mrkšić i lekar Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić", Nataša Kajić, koja je i licencirani predavač Crveog krsta u domenu prve pomoći. One su deci prvo govorile o prevenciji, kako ne bi dolazilo do povreda, pričalo se o zdravlju i adekvatnim životnim navikama, a zatim su prikazale radnje potrebne da se sprovedu kako bi se obezbedile različite vrste povreda.

Održana je „Trka za srećnije detinjstvo“, ali kako vremenski uslovi nisu dozvolili da se trči u parku, ona je premeštena u sportske sale obe srbobranske škole. Trčala su deca 4. i 8. razreda, za koju je lokalna samouprava obezbedila sokove i čokoladice.

Sekretar Crvenog krsta, Goran Radovanović, poželeo je đacima Osnovnih škola "Vuk Karadžić" i "Jovan Jovanović Zmaj", srećno detinjstvo, a u razgovoru sa decom zamolio ih je da vode računa o svom zdravlju, da se ne povrede tokom igre, a poseban akcenat je stavio na bavljenje sportom. 

  

Postavio: Administrator dana 2021.10.07

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 56
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen