Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / DruÅ¡tvo

VLADARSKE KRUNE U VIĐENJU ČLANOVA UDRUŽENJA


Udruženje za pomoć MNRO i Art ventar iz Beograda održali su likovnu koloniju na salašu Tatić, a tema ove godine bila je "Vladarske krune". Poseli smo koloniju i evo priče:


Ukupno 12 godina unazad likovna kolonija okuplja članove "Bisera" koji na ovaj način iskazuju svoje umeće i talenat. Počelo je saradnjom sa udruženjem ART iz Srbobran, a već nekoliko godina saradnja se odvija sa beogradskim ART Centrom. Vajar iz Srbobrana, Ištvan Fusko je jedan od ljudi koji je ovu inicijativu pokrenuo i sve vreme je tu sa "Biserašima".

- Za ovih 12 godina menjali smo prostore i teme. Svaki put bilo je sjajno druženje, a naši prijatwelji iz Bisera su sticala neka nova saznanja. Ove godine sa nama su dve slikarke iz Beograda, Milica Ajduković i Verica Adamović Ivić. Pravo uživanje je gledati način kako nastaju ovi likovni radovi, rekao je Fusko.

Sa vladarskim krunama članovi udruženja "Biser" upoznali su se prilikom posete Narodnoj biblioteci u Srbobranu.

- Sve što smo radili prethodnih dana bilo je u znaku kruna i medenjaci koje smo pravili imaju mustru kruna. Sami smo pripremali i materijal za radionicu, koji je bio veoma raznovrstan, pa smo dobili i puno različitih, jedinstvenih radova. Hvala Narodnoj biblioteci sa kojom odlično sarađujemo. Moram da kažem da ovih dana krećemo i sa pripremama za predstavu koju smo zakazali za 03. decembar - Dan osoba sa invaliditetom, rekla je Marinela Sabo, defektolog i koordinator  dnevnog boravka u Biseru.

 

  

Postavio: Administrator dana 2021.10.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 60
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen