Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3493/vladarske-krune-u-vienju-lanova-udruenja/

Verzija za štampu / To ScreenviewVLADARSKE KRUNE U VIĐENJU ČLANOVA UDRUŽENJA


Udruženje za pomoć MNRO i Art ventar iz Beograda održali su likovnu koloniju na salašu Tatić, a tema ove godine bila je "Vladarske krune". Poseli smo koloniju i evo priče:


Ukupno 12 godina unazad likovna kolonija okuplja članove "Bisera" koji na ovaj način iskazuju svoje umeće i talenat. Počelo je saradnjom sa udruženjem ART iz Srbobran, a već nekoliko godina saradnja se odvija sa beogradskim ART Centrom. Vajar iz Srbobrana, Ištvan Fusko je jedan od ljudi koji je ovu inicijativu pokrenuo i sve vreme je tu sa "Biserašima".

- Za ovih 12 godina menjali smo prostore i teme. Svaki put bilo je sjajno druženje, a naši prijatwelji iz Bisera su sticala neka nova saznanja. Ove godine sa nama su dve slikarke iz Beograda, Milica Ajduković i Verica Adamović Ivić. Pravo uživanje je gledati način kako nastaju ovi likovni radovi, rekao je Fusko.

Sa vladarskim krunama članovi udruženja "Biser" upoznali su se prilikom posete Narodnoj biblioteci u Srbobranu.

- Sve što smo radili prethodnih dana bilo je u znaku kruna i medenjaci koje smo pravili imaju mustru kruna. Sami smo pripremali i materijal za radionicu, koji je bio veoma raznovrstan, pa smo dobili i puno različitih, jedinstvenih radova. Hvala Narodnoj biblioteci sa kojom odlično sarađujemo. Moram da kažem da ovih dana krećemo i sa pripremama za predstavu koju smo zakazali za 03. decembar - Dan osoba sa invaliditetom, rekla je Marinela Sabo, defektolog i koordinator  dnevnog boravka u Biseru.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign