Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

SAOPŠTENJE POVODOM DONACIJE IZ JAPANA


Saopštenjem za javnost obratili su nam se iz Udruženja za pomoć MNRO "Biser". U saopštenju povodom vesti koju smo juče objavili, da je Vlada Japana odobrila donaciju za kupovina vozila za prevoz osoba sa invaliditetom, se kaže:


U Japanskoj ambasadi 08. decembra 2021. godine  potpisan  je  Ugovor o nabavci novog kombi vozila  za prevoz osoba sa invaliditetom.

Ugovor su potpisali Ambasador Japana u Republici Srbiji, njegova  ekselencija Kacumata Takahiko i predsednica udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Biser” opštine Srbobran, Slavka Popić, a dokument o garanciji i podršci izvršenju posla, predsednik opštine Radivoj Debeljački.

Tom prilikom Ambasador Japana je izrazio svoje uverenje da će vozilo koje će se nabaviti putem ove donacije poboljšati život osoba sa invaliditetom i olakšati im  svakodnevni život. Rekao je da je zahvalan što se  Srbobran uključio i konkurisao na konkurs kojim je Japanska vlada omogućila nabavku vozila.

Istakao je da se sledeće godine puni 140 godina prijateljstva između naše dve zemlje, da mu je zbog toga drago da će se realizacija nabavke odvijati u 2022. godini i izrazio želju da dođe u Srbobran prilikom primopredaje vozila i tada poseti i Udruženje “Biser”.

Predsednik opštine, Radivoj Debeljački je u svom obraćanju prisutnima rekao da je značaj ove donacije  za našu opštinu ogroman, jer se njenom realizacijom  prevazilazi prepreka koju osobe sa invaliditetom mogu da imaju u svojim svakodnevnim obavezama i dnevnim rutinama. Napomenuo je da je ovom saradnjom rasterećen  budžet Opštine, što  svakako doprinosi da se ostvare još neki zadati ciljeve koji su usko povezani sa radom Udruženja a koje je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu.

Predsednik je takođe istakao da će se sa ponosom koristiti ovo vozilo i isticati razumevanje i velikodušnost koju je Japan iskazao, kao i mnogo puta do sada u našoj zemlji

Slavka Popić se u ime osoba sa invaliditetom opštine Srbobran zahvalila na prihvaćenom projektu i obezbeđenju vozila.

Kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom biće nabavljeno na osnovu projekta „ Putovanje za sve jednako“ kojim je Udruženje „Biser“ apliciralo na konkurs „GGP/KUSANONE”  Japanske ambasade i čija realizacija je predviđena za četiri meseca, odnosno do kraja marta 2022. godine.

Obraćanje predsednika Debeljačkog ambasadoru Japana u Srbiji


Vaša ekselencijo ambasadore Japana u Republici Srbiji Kacumata Takahiko.

U ime opštine Srbobran i u ime dobitnika donacije, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Biser“ Srbobran, želim da se zahvalim na vašoj donaciji kojom će se nabaviti specijalno kombi vozilo za prevoz osoba sa invaliditetom.
Značaj ove donacije za našu opštinu je ogroman, jer se njenom realizacijom prevazilazi prepreka koju osobe sa invaliditetom mogu da imaju u svojim svakodnevnim obavezama i dnevnim rutinama. Takođe bih istakao i činjenicu da je ovom saradnjom rasterećen budžet Opštine, što će svakako doprineti da ostvarimo još neke zadate ciljeve koji su usko povezani sa radom Udruženja koje je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu.

U ime svih korisnika ,,Bisera" mogu slobodno da istaknem važnost koja je neprocenjiva u činjenici da će od sada imati siguran i pouzdan prevoz kako bi došli na svako mesto, bez prepreka i poteškoća.

Udruženje „Biser“ je, u saradnji sa lokalnom samoupravom, upravo iz navedenih razloga apriciralo na vaš konkurs, ispunilo uslove, a vi ste kao veliki donator na raznim projektima u Republici Srbiji prepoznali potrebe osoba sa invaliditetom i adekvatno odgovorili na njih.

Hvala vam još jednom zbog toga, uz obećanje da ćemo sa ponosom koristiti ovo vozilo i isticati razumevanje i velikodušnost koju je Japan iskazao, kao i mnogo puta do sada. I sa naše strane, posebno želim da naglasim da opština Srbobran kao i Udruženje ,,Biser" stoje na raspolaganju za svaki oblik saradnje i unapred se radujemo tome.

S poštovanjem.
Predsednik opštine Srbobran
Radivoj Debeljački 

Postavio: Administrator dana 2021.12.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 62
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen