Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PROMOVISAN PORTAL - ELEKTRONSKI KULTURNI ATLAS SRBOBRANA


Zahvaljujući projektu koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Srbobran je dobio portal koji je prezentacija naše opštine urađena na jedan popularan način i virtualno savremen vid komunikacije sa posetiocima interneta.


Portal se nalazi na adresi https://ekas.rs/ a predstavljen je medijima danas u velikoj sali SO Srbobran. Pored autora prisutne je pozravila Milica Zarić, zamenica predsednika opštine.

- Cilj projekta je formiranje digitalne baze podataka, koja će objediniti sve informacije o kulturnom nasleđu opštine Srbobran. Portal sadrži podatke o znamenitim ličnostima, manifestacijama, o pokretnoj i nepokretnoj kulturnoj imovini, istoriji i svemu drugom što je značajno za naš identitet. Ovom prilikom se zahvaljujem Pokrajinskom sekretarijatu na novčanoj podršci za realizaciju projekta, u visini od 400 hiljada dinara, ali i na podršci koju nam pruža za mnogobrojne projekate u poslednjih nekoliko godina. EKAS je tek prvi korak u postavljanju Srbobrana na turističku mapu Srbije, jer kao što se može videti, mi svakako imamo šta da ponudimo gostima, kazala je Zarić.

O projektu su govorili, sa tehničke strane Nenad Bugarski, dok je o sadržaju govorio Dejan Korceba, koji je idejni tvorac ovog projekta.

- Pre godinu i po dana sam se obratio opštini sa idejom da unapredimo promotivne aktivnosti na turističkoj ponudi naše opštine. Tako se rodila ideja za ovaj sajt. Elektronski kulturni atlas je malo drugačiji od prvobitne ideje, jer ovo podrazumeva mnogo sveobuhvatniji pristup gde se sakupljaju svi mogući podaci koji o Srbobranu postoje. Pronaći sve te informacije nije lak ni naivan posao, zato smo za početak napravili dobru bazu sa najvažnijim podacima, a u budućnosti ćemo širiti priču kako budemo dolazili do novih saznanja, rekao je između ostalog Korceba.

  

Postavio: Administrator dana 2021.12.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 38
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen