Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U SUSRET BOŽIĆU, NAJAVA DOGAĐAJA ZA BADNJI DAN!


Danas je Tucindan, praznik pred Badnji dan i danas se priprema hrana za Božić. U našoj opštini u sva tri mesta sutra će svečano i radosno biti obeležen Badnji dan.


Pored crkvenih običaja koji će po tradiciji biti u portama pravoslanih crkava u Srbobranu, Turiji i Nadalju u obležavanje Badnjeg dana uključile su se i Mesne zajednice u sva tri mesta naše opštine.

U Srbobranu po običaju paljenje badnjaka je u crkvenoj porti tačno u 15.00h, a jutarnja liturgija je tačno u ponoć. Mesna zajednica Srbobran proslavu Badnjeg dana organizuje od 16.30h na Trgu slobode.

U Turiji kako je to napisao Milan Srdanović na svojoj Facebook stranici sve počinje paljenjem badnjaka u 16.00h.

- Drage moje Turinkinje i Turinci, i ove godine kao i pre dve godine Mesna zajednica Turija organizuje proslavu najveselijeg, a nama najdražeg dana u godini, Badnjeg dana. Odmah nakon paljenja badnjaka u Nikolajevskom hramu (oko 16.00h) održaće se prigodna svečanost ispred Mesne zajednice. Biće tu raznih čarolija za decu i odrasle, paketići, kuvano vino, kokice, čaj, animator, vertepi i naš čuveni Božić Bata, a sve zakićeno vatrometom i muzikom. Dodjite da se zajedno radujemo, objavio je Milan, član Saveta MZ Turija.

Na osnovu obaveštenja koje smo dobili, u Nadalju paljenje badnjaka je u 17.30h. U pozivu koji je građanima upućen iz Mesne zajednice Nadalj se kaže:

- Druženje u Nadalju počinje u 15.30 časova, a poziv je upućen svoj deci korinđašima. Na Badnji dan u Nadalju biraće se najbolji kostim, pa je ovo poseban poziv najmlađima da se dobro pripreme za ovaj stari srpski običaj. Neće nedostajati medenjaka, kažu iz MZ Nadalj, za one starije ni kuvanog vina, pa organizatori očekuju dobru zabavu u centru Nadalja.

 

  

Postavio: Administrator dana 2022.01.04   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 57
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen