Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3584/podneta-krivina-prijava-zbog-zlostavljanja-ivotinja/

Verzija za štampu / To ScreenviewPODNETA KRIVIČNA PRIJAVA ZBOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA


Nakon što se u javnosti pojavio snimak na kome čovek šutira psa na povodcu, a koji je objavljen i na našoj facebook stranici gde je zabeleženo oko milion pregleda nakon čega je Facebook uklonio snimak, pretpostavljamo zbog brutalnosti scene, ali i komentara koji su, dobrim delom neprimereni javnom govoru, Udruženje za zaštitu životinja "Bak", odnosno predsednica Svetlana Đorđin, podnela je krivičnu prijavu protiv NN lica zbog zlostavljanja životinja.


Policiji je slučaj prijavljen pre dva dana na osnovu video zapisa koji je izazvao burnu reakciju javnosti. U krivičnoj prijavi Udruženje "Bak" traži da preuzme pse od vlasnika ukoliko bude identifikovan.

Krivična prijava je podneta na osnovu Člana 269 Krivičnog zakonika stav 1 u kome se kaže da ko kršeći propise, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju kazniće se novčanom kaznom ili zatovorom do jedne godine.

Kako se kaže u prijavi NN lice vodilo je sa sobom tri psa, a jednog od njih je šutirao u neposrednoj blizini Rekavice u Srbobranu, što se jasno vidi na snimku.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Srbobran.net (@srbobran.portal)

Očekujemo da će policija obavestiti javnost ukoliko se lice sa snimka identifikuje i na taj način reši ovaj slučaj zlostavljanja životinja.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign