Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

SVAKOME KO ŠIRI NEISTINE NEKA SLUŽI NA ČAST!


Na jednom portalu najpre se pojavila vest da je pacijent koga su iz Nadalja kolima hitne pomoći prevozili u bolnicu u Vrbas, prilikom saobraćajne nezgode ispao iz vozila i preminuo, a potom su taj izveštaj sklonili i objavili novi tekst u kome pišu da je pacijent preminuo od posledica bolesti a ne zbog sudara. Ovo je izazvalo reakciju javnosti, nepotpune i neproverene informacije počele su da se šire društvenim mrežama, pa smo odlučili da saznamo i objavimo šta se zapravo dogodilo neposredno pred Novu godinu, tačnije 31.12.2021.


Iz više izvora nam je potvrđeno da je zaista prilikom transporta pacijenta vozilom Doma zdravlja iz Srbobrana došlo do sudara. Na vozilo hitne pomoći, automobilom koje se kretalo sa sporednog puta, naletela je jedna devojka, mladi vozač i tom prilikom povređeni su lekar koji se nalazio u vozilu hitne pomoći, medicinski tehničar i vozač, kao i devojka koja je vozila automobil. .

Naš izvor nam je potvrdio da je nakon saobraćajne nezgode, pacijenta urgentno preuzelo drugo sanitetsko vozilo i da je on prenet u bolnicu i  da je preminuo usled poslednica bolesti, a ne od sudara.

Odmah nakon informacije da je došlo do sudara, praktično sutradan kontaktirali smo jednog od učesnika i on nam je tada rekao:

- Tačno je da smo imali sudar, da smo svi imali sreće, pošto je moglo da se završi sve mnogo gore da smo nakon sudara udarili u banderu koja je bila u neposrednoj blizini. Prošli smo pored nje na četrdesetak centimetara. Ružno se završila godina, ali šta je tu je, moglo je biti i gore, kazao nam je naš sagovornik i dodao:

- Ugruvani smo, ali mogli smo mnogo gore proći zbog nepažnje drugih vozača i oduzimanja prvenstva prolaza.

Prenosimo i reči direktora Doma zdravlja u Srbobranu koji je praktično potvrdio reči našeg izvora i ovim povodom za naš portal rekao:

- Došlo je do udesa na ulazu u Vrbas. Hitno smo iz Nadalja nosili respiratorno ugroženog pacijenta. U sanitet pod rotacijom udarila je iz sporedne ulice mlada devojka u automobilu, vozač početnik. Vozilo sa strane je oduzelo prvenstvo našem vozilu i udarilo ga bočno. Sreća da nije bio kamion, jer bi nesreća bila mnogo veća. Doktor je završio na bolovanju sa ušivenim nosom i teškom povredom ramena, tehničar sa povredom vratne kralježnice i nosi Šancovu kragnu, dok je vozaču, mladom momku, sportisti, povređena ruka ali vozi, jer nemamo dovoljno vozača, kazao je dr Kladar u izjavi za Srbobran.net i dodao:

- Ne znam kome je u interesu da plasira neistine i zbog čega u ovom trenutku. Zdravstveni radnici nalaze na prvoj liniji i vode svakodnevnu bitku sa Covidom i sve što tražimo je da se ne plasiraju neistine u javnost i na taj način stvara loša klima i nepoverenje. Mi radimo svoj posao odgovorno i savesno, svakog pacijenta gledamo istim očima i kada se u medijima ili na društvenim mrežama pojavi ovakva informacija, jasno je da neko namerno želi da ukalja svakodnevni požrtvovani rad svih medicinskih radnika. Svakom ko neistinama želi nešto da postigne neka služi na čast. Nas to neće sprečiti da i dalje svoj zadatak koji je pre svega u službi zdravlja građana obavljamo na najvišem nivou.

S.N.

 

 

 

  

Postavio: Administrator dana 2022.01.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 26
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen