Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

TURINCI GOSTOVALI NA HAPPY TELEVIZIJI - NAJAVILI 38. KOBASICIJADU!


U nedelju je na nacionalnoj televiziji Happy u emisiji "Prelo" promovisana 38. Kobasicijada koja će se u Turiji održati ove godine od 25. do 27. februara.


Tri dana poslednjeg vikenda u februara i ove godine u Turiji su rezervisana za jednu od najvećih gastroturističkih manifestacija u Srbiji. Kobasica duga 2.038 metara biće ponuđena gostima koji dođu u Turiju da se počaste i osete gostoljubivost Turinaca po kojoj su postali poznati širom sveta i zaslužemo za Kobasicijadu dobili epitet "Najbolje iz Vojvodine".

- Očekujemo da će ove godine sve biti onako kako treba. Pripremamo sve da na najbolji način dočekamo goste i da našu dugačku kobasicu napravimo za metar dužu od lane, tako da će biti dugačka dva kilometra i 38 metara. Još jednom planiramo da oborimo sopstveni rekord, rekao je za naš sajt Željko Popić, sekretar Udruženja Kobasicijada iz Turije.

On je takođe dodao da se pored velikog broja učesnika, priprema i bogat kulturno zabvavni program kako bi se gosti u Turiji osećali što lepše i prijatnije a iz Turije se vratili sa samo lepim utiscima i uspomenama.

- Pripremamo veliko muzičko iznenađenje, još uvek ne mogu da otkrijem o kome se radi ali ako sve bude kako treba mislim da ćemo ove godine i u tom smislu, poslednje nedelje u februaru, biti hit destinacija, dodaje Popić uz opasku da su pripreme već uveliko počele, a da će prva promocija ovogodišnje Kobasicijade biti u Somboru. Takođe nam je rekao da je ovo prva od planiranih nekoliko, ali je za Sombor sve dogovoreno, tako da može i da je najavi za 04. februar, petak kada će turinski specijaliteti, već od osam ujutro, moći da se probaju i kupe na "Ćelavom trgu".

- Radujemo se susretu sa našim dragim Somborcima. To uvek bude lepo druženje. Prošle godine zbog pandemije nismo išli u Sombor, ali ovaj put stižemo po običaju i sa velikim zadovoljstvom mogu da pozovem sve ljubitelje kobasice da dođu 04. februara na "Ćelavi trg" gde ćemo biti sa našim štandovima i roštiljem, tako da će biti roštilj, sveže i sušene kobasice u ponudi, pa ko šta voli. 

Postavio: Administrator dana 2022.01.24

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 46
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen