Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

TURIJA ŽIVI ZA OVAJ DAN!


Tačno u podne stigla je u centar Turije, dočekana hiljadama posetilaca 38. Kobasicijade, ta čuvena dugačka kobasica sa kojom su svetsku slavu stekli mesari iz Turije. Ove godine napravili su najveću do sada i dugačka je 2.038 metara. Na bini su bili Željko Popić ispred Udruženja Kobasicijada, predsednik lpštine Srbobran, Radivoj Debeljački, Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Branislav Nedimović, Ministar poljoprivrede koji je prvi presekao veliku kobasicu i kupio čuvenu Turinsku bricu, odnosno menjao metal za metal.


Prošli smo danas uzduž i popreko kroz Turiju i pokušali smo da zabeležimo neke zanimljivosti. Koliko smo uspeli i da li smo dočarali atmosferu koja je danas na čast svim Turincima prosudite sami. Za ovaj dan Turija živi godinu dana. Gosti su stigli sa svih strana, parkinzi su prepuni automobila u svim okolnim ulicama, a valjda će i zanatlije, mesari i svi ostali koji su zakupili prodajno mesto uspeti lepo da zarade.

Veselo je danas u Turiji. Sa svih strana čuje se muzika, gosti su uglavnom zadovoljni, a domaćini se trude da svima izađu u susret. Mesari su napravili tu čuvenu Turinsku kobasicu koja je u centar sela stigla tačno u podne i svako ko želi moći će da ponese deo kući, a po običaju prodaje se na metar. S obzirom daje dugačka dva kilometra i 38 metara biće za svakog nadajmo se.

Dok ovo objavljujemo Kobasicijada traje, jede se, pije se i trguje, na bini se smenjuju KUD-ovi, a večeras u 19.00h na binu će se popeti Saša Matić.

Ako danas ne možete Kobasicijada je i sutra, pa nemojte da propustite ovu veliku svetkovinu u čast, kako to Turinci vbole da kažu, njegov veličanstva kobasice.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2022.02.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 21
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen