Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

POJA─îANA KONTROLA SAOBRA─ćAJA!


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobra─çajne policije, od danas do 27. marta sproveš─çe akciju poja─Źane kontrole saobra─çaja koja ─çe biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.


Ova akcija ─çe biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su ─Źlanice Mre┼ża saobra─çajnih policija Evrope-ROADPOL, saopštio je MUP.

U okviru ove akcije, u ─Źetvrtak, 24. marta, realizova─çe se takozvani „Speed Marathon“, tokom kog ─çe na svim najva┼żnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 ─Źasa.

Saobra─çajna policija ─çe svakoga dana anga┼żovati sve raspolo┼żive ure─Ĺaje za merenje brzine kretanja – ru─Źne radare, radare u sistemima video nadzora i ure─Ĺaje za merenje brzine u vozilima bez obele┼żja policije – presreta─Źima, dok ─çe na auto-putevima biti merena i prose─Źna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina ─çe biti merena i u zonama peša─Źkih prelaza.

Svaki kontrolisani voza─Ź bi─çe alkotestiran, dok ─çe saobra─çajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekora─Źi dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane voza─Źa i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na na─Źin koji je predvideo proizvo─Ĺa─Ź vozila.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobra─çajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilago─Ĺena brzina uslovima saobra─çaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobra─çajna policija sankcionisala je oko 65.000 voza─Źa zbog u─Źinjenog prekršaja prekora─Źenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju 

Postavio: Administrator dana 2022.03.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 44
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen