Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3645/pojaana-kontrola-saobraaja/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewPOJA─îANA KONTROLA SAOBRA─ćAJA!


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobra─çajne policije, od danas do 27. marta sproveš─çe akciju poja─Źane kontrole saobra─çaja koja ─çe biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.


Ova akcija ─çe biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su ─Źlanice Mre┼ża saobra─çajnih policija Evrope-ROADPOL, saopštio je MUP.

U okviru ove akcije, u ─Źetvrtak, 24. marta, realizova─çe se takozvani „Speed Marathon“, tokom kog ─çe na svim najva┼żnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno, u trajanju od 24 ─Źasa.

Saobra─çajna policija ─çe svakoga dana anga┼żovati sve raspolo┼żive ure─Ĺaje za merenje brzine kretanja – ru─Źne radare, radare u sistemima video nadzora i ure─Ĺaje za merenje brzine u vozilima bez obele┼żja policije – presreta─Źima, dok ─çe na auto-putevima biti merena i prose─Źna brzina kretanja vozila.

U cilju zaštite bezbednosti pešaka brzina ─çe biti merena i u zonama peša─Źkih prelaza.

Svaki kontrolisani voza─Ź bi─çe alkotestiran, dok ─çe saobra─çajna policija prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekora─Źi dozvoljenu brzinu kretanja izvršiti kontrolu da li se od strane voza─Źa i svih putnika u vozilu pojasevi koriste na na─Źin koji je predvideo proizvo─Ĺa─Ź vozila.

U prva dva meseca ove godine, na putevima u Srbiji dogodila se 61 saobra─çajna nezgoda sa poginulim licima, a u gotovo polovini tih nezgoda kao jedan od uticajnih faktora javljala se neprilago─Ĺena brzina uslovima saobra─çaja i stanju puta.

Tokom navedenog perioda, saobra─çajna policija sankcionisala je oko 65.000 voza─Źa zbog u─Źinjenog prekršaja prekora─Źenja brzine, što je dvostruko više u odnosu na prva dva meseca prošle godine, naveo je MUP u saopštenju
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign