Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PREDSEDNIK VLADE VOJVODINE, IGOR MIROVIĆ, DANAS JE BIO U SRBOBRANU


Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, zajedno sa predsednicom SO Srbobran, Milenom Alargić i direktorkom Doma kulture, Sonjom Stojnović danas je dočekao Igora Mirovića, predsednika Vlade Vojvodine, koji je obišao radove na zgradi Zadružnog doma.


Sa Mirovićem u poseti Srbobranu bili su Dragana Milošević, pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i glumac Lazar Ristovski.

- Obišli smo danas radove na rekonstrukciji domova kulture u Srbobranu i Lovćencu, i izgradnji Doma kulture u Ravnom Selu. Trenutno se slični radovi izvode i na objektima u Velebitu, u opštini Kanjiža, a plan je da tokom godine započnemo radove i u opštinama Opovo, Žitište, Stara Pazova, Bačka Palanka, Šid, Odžaci i u gradu Somboru. To je od ogromne važnosti za mlade ljude, kulturne delatnike i poslenike u ovim mestima jer ćemo imati širom Vojvodine prostor i uslove u kojima će pored lokalnih kulturnih zajednica, društava i amatera, i veliki umetnici predstavljati svoje sadržaje. Sva ova mesta će živeti bogatijim kulturnim životom i dobiće prostor da na reprezentativan način pokažu sve ono što imaju Vojvodina i srpska kultura u celini. Nastavićemo ovaj posao sve dok u svakom mestu ne uredimo sve kulturne centre i domove kulture baš do onog nivoa da svi sadržaji budu predstavljeni na pravi način. U ovoj godini smo za obnovu i opremanje domova kulture širom Vojvodine izdvojili više od 700 miliona dinara", poručio je Mirović.

Prva faza rekonstrukcije Doma kulture u Srbobranu privodi se kraju, a nakon završetka odmah će se pristupiti i drugoj, završnoj fazi radova na ovom objektu.

- Zadovoljni smo kako teče rekonstrukcija, završena je zamena stolarije, sanirana je fasada koja sada ima jedan novi reprezentativan izgled, urađena je dogradnja objekta u dvorištu gde će biti smeštene svlačionice i pripremne prostorije pred izlazak na scenu, i ono što je bilo vrlo važno - zamenjen je krov na celom objektu. U drugoj fazi je predviđena zamena elektro instalacija, malterisanje, krečenje, postavljenje rasvete, stolica i svega drugog što spada u opremanja Doma kulture, kako bi bio potpuno funkcionalan i predat na upotrebu našim kulturnim radnicima, rekao je prilikom posete Mirovića, Radivoj Debeljački, predsednik opštine i dodao:

- Zahvalio bih se Pokrajinskoj vladi na velikoj podršci za ovaj projekat, kao i za druge projekte na teritoriji naše opštine, nadam se da ćemo vrlo brzo obezbediti sredstva za drugu fazu radova, i da će se naša plodonosna saradnja nastaviti jednakim intenzitetom i u budućnosti. Čim dobijemo sredstva za nastavak radova raspisaćemo tender, a moja očekivanja su da ćemo početkom naredne godine, ako ubrzamo proceduru možda čak i krajem ove, imati novi Dom kulture spreman za upotrebu. 

Postavio: Administrator dana 2022.04.11   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 45
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen