Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

ZA POŠUMLJAVANJE I OZELENJAVANJE IZDVAJA SE 3.7 MILIONA DINARA


Irena Vujović, ministarka zaštite životne sredine, i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, potpisali su u Palati Srbija ugovor o dodeli sredstava za pošumljavanje i ozelenjavanje novih površina.


Opštini Srbobran za ovu namenu pripalo je 2,4 miliona dinara, uz obavezu da iz sopstvenog budžeta izdvoji dodatnih 1,3 miliona dinara.

"Važno je da nastavimo sa dodatnim pošumljavanjem na teritoriji naše opštine. Iz tog razloga mi je drago što je Ministarstvo zaštite životne sredine prepoznalo potrebu da podrži ovakvu inicijativu jer je važno da u što većoj meri povećamo naš šumski fond. Trudićemo se da i u narednom periodu delegiramo ovakve i slične projekte koji će doprineti boljoj zaštiti životne sredine. Prema projektu, biće pošumljena pozicija sa koje je uklonjena divlja deponija, iza nekadašnje klanice u Srbobranu", rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.Ministarka Irena Vujović rekla je da su lokalne samouprave i ove godine na javnom konkursu Ministarstva zaštite životne sredine kandidovale dobre projekte, ističući da je pošumljavanje od neprocenjive važnosti za životnu sredinu.

„Od velikog je značaja što nastavljamo zajedno da radimo na projektima koji doprinose poboljšanju kvaliteta vazduha, a pozitivno utiču i na vodni resurs i kvalitet zemljišta. Prošle godine smo, zahvaljujući ovom konkursu, ali i dobroj saradnji sa lokalnim samoupravama, zajedno zasadili više od 150.000 sadnica širom Srbije. Povećanje procenta pošumljenosti Srbije je u skladu sa Zelenom agendom i to je naš zajednički cilj i zadatak“, rekla je Vujović.

Za sufinasiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije i ove godine je iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine obezbeđeno 100 miliona dinara. 

Postavio: Administrator dana 2022.04.20

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen