Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PODELJENA RODITELJIMA AUTOSEDIŠTA ZA DECU


Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran, uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, organizovao je danas podelu ovih važnih bezbednosnih sredstava za zaštitu najmlađih putnika u automobilima. Ujedno održano je predavanje o pravilnoj upotrebi dečijih autosedišta.


Agencija za bezbednost saobraćaja edukacije o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta sprovodi kao jednu od redovnih preventivnih aktivnosti širom Republike Srbije. Lokalne samouprave sve više prepoznaju značaj preventivnih aktivnosti u oblasti bezbednosti saobraćaja, i realizuju ih kroz zajedničku saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Zajednički cilj je unapređenje stanja bezbednosti saobraćaja, rečeno je na početku obuke. O pravilnoj upotrebi sedišta za decu govorile su Jelena Aksentijević, stručno lice Agencije za bezbednost saobraćaja, i Marina Spasić, saradnica Agencije.

- Veoma mi je drago što imam priliku da vas pozdravim ispred Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran i Opštine Srbobran. Naime, ovo je prvi put da se ovakva akcija organizuje kod nas, cilj nam je da ukažemo na bezbednost dece, deca su najranjivija grupa društva i upravo želimo da na njih stavimo akcenat i povećamo njihovu bezbednost u saobraćaju. Uzimajući u obzir da se ova akcija po prvi put realizuje kod nas, ove godine sedišta će dobiti svako prvorodjeno dete sa teritorije naše opštine. Nadamo se da ćemo naredne godine uspeti da obezbedimo sredstva uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja za svako novorođenče sa teritorije naše opštine, kazala ovom prilikom Milica Zarić, zamenica predsednika opštine Srbobran, koja je zajedno sa pomoćnikom predsednika opštine, Zoranom Dudvarskim danas podelila autosedišta.

Ona je takođe dodala i podsetila da je jedan od redovnih aktivnosti opštine i podrška mladim roditeljima, dodela 20.000 dinara za svako rođeno dete i poklon u vidu bebi opreme. 

Postavio: Administrator dana 2022.04.27

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen