Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

42 BEBE DOBILE POKLON OD OPŠTINE


Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava naše društvo je problem nataliteta. Upravo zato naša lokalna samouprava posebno obraća pažnju na mlade roditelje i njihovu decu. Godinama unazad u saradnji sa Udruženjem građana "Ruka spasa", između ostalog sprovodi akciju darivanja novorođenih beba.


Ukupno 42 novorođene bebe u prvom kvartalu ove godine od opštine su dobile po 20.000 dinara i stolicu za hranjenje, a bebi opremu obezbedilo je Udruženje "Ruka spasa".

Poklone bebama uručili su Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, Julkica Popović, članica Opštinskog veća, Danijela Vujačić, načelnica Opštinske uprave, i Savka Lazić, predsednica Udruženja "Ruka spasa".

- Jedan od naših najvećih prioriteta jeste podsticaj rađanju dece, a zatim i briga za njihovo pravilno i bezbrižno odrastanje. Potrudili smo se da na različite načine pomažemo roditeljima, za šta se iz budžeta Opštine Srbobran izdvajaju značajna sredstva, jer nam je cilj da od samog početka, kada dete dođe na svet, pomognemo porodicu finansijski. U prošloj godini opredelili smo sredstva za 149 beba, a u ovoj godini nastavljamo sa tim trendom. Za ovakve akcije izdvojeno je oko četiri miliona dinara, jer želimo da svaki roditelj oseti podršku, da znaju da su nam važni, kazao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran čestitajući mladim roditeljima i dodao:

-  Pored sredstava koji za novorođene bebe izdvaja država, i koja su značajno povećana, Opština Srbobran izdvaja još po 20.000 dinara, za samohrane majke 40.000 hiljada, a od nedavno poklanjamo i stolice za hranjenje dece. Istovremeno Udruženje ‘Ruka spasa’ daruje majke drugom opremom za bebe. Znamo da nije sve u novcu, da to nije dovoljno da se parovi odluče da postanu roditelji, ali je ipak važno da uvek znaju da će imati podršku sa naše strane, rekao je Debeljački, dodajući da ima utisak da je ovo jedan od događaja, kada se u opštini okupe mladi roditelji i njihove bebe, najznačajnijih tokom godine. 

Postavio: Administrator dana 2022.04.28

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen