Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

SNAŽNA OLUJA SINOĆ PROTUTNJALA SRBOBRANOM


Sinoć oko 21.00h iz pravca Sombora stigla nam je olujna kiša koja je izazvala nestanak struje, ali i pričinila materijalnu štetu. Vetar je lomio grane, a pojedina stabla drveća su pucala pred naletima vetra. Potom je nešto kasnije usledio još jedan manji olujni udar iz pravca Subotice.


Ko se zadesio sinoć na putu u vreme oluje iz pravca Vrbasa ili Siriga doživeo je nesvakidašnje iskustvo. Vetar ogromne snage koji je duvao iz pravca zapada toliko je podigao prašinu sa zemlje da je vidljivost bila smanjena na minimum, a udari vetra su ozbiljno pretili da prevrnu automobil, zbog čega su vozači svoju vožnju usporavali na dvadesetak kilometara na sat.

 

 

Sa prvim znacima nevremena isključena je struja tako da je ceo Srbobran bio izvesno vreme u mraku. Kako smo sinoć objavili na našim Instagram i Facebook stranicama usled kidanja žica došlo je do kratkog spoja na visokonaponskom stubu koji se nalazi na uglu ulica Novosadske i Turinski put.Intervenislai su vatrogasci koji su obezbedili mesto dok radnici Elektrodistribucije nisu intervenisali na licu mesta.

U blizini žutog bunara olujni vetar je srušio zid, a u ulici Petefi Šandor pokidan je visokonaponski elekrični vod, a oštećene su I neki stambeni objekti. Po našem saznanju štete ima i u Srbobranskom ataru (posebno na Kipovu).

U ulici Miloša Crnjanskog jedno stablo je bukvalno presečeno na pola, a kako što vidite na fotografijama odleteo je i krov garaže u porti rimokatoličke crkve u Srbobranu, a oštećeno je nekoliko telefonskih stubova.

  

Postavio: Administrator dana 2022.05.25   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 30
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen