Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3721/savez-za-bezbednost-saobraaja-u-poseti-penzionerima/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewSAVEZ ZA BEZBEDNOST SAOBRA─ćAJA U POSETI PENZIONERIMA


Savet za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran organizovao je u utorak, u Klubu penzionera, predavanje za lica starija od 65 godina na temu kako unaprediti sigurnost njihovog kretanja kao pešaka, biciklista i kao voza─Źa motornih vozila.


"Agencija za bezbednost saobra─çaja Republike Srbije kategorisala je lica starija od 65 godina kao, uz decu, jednu od dve najugro┼żenije kategorije u─Źesnika u saobra─çaju. Ovo je prilika da razgovaramo na tu temu, uka┼żemo im na najve─çe opasnosti koje im prete prilikom kretanja u saobra─çaju i promovišemo mere kako neke od tih opasnosti umanjiti, ali i podelimo im poklone kao što su reflektuju─çi prsluci, torbe fluoroscentnih boja i osvetljenja za bicikla, što ─çe pomo─çi njihovoj uo─Źljivosti i ve─çoj bezbednosti. Starije osobe u saobra─çaju se naj─Źeš─çe javljaju kao biciklisti i pešaci i uz njihovo odgovorno ponašanje potrebno je da i svi mi obratimo dodatnu pa┼żnju na ovu grupu i svojim odnosom unapredimo njihovu bezbednost", rekla je Milica Zari─ç, predsednica Saveta za bezbednost saobra─çaja opštine Srbobran.Sa ─Źlanovima Udru┼żenja penzionerima razgovarali su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Policijske stanice Srbobran.

"Veoma je va┼żno, najva┼żnije, da biciklisti budu dobro uo─Źljivo, posebno osvetljeni tokom no─çi. U 25 prošlogodišnjih akcija poja─Źane kontrole biciklista pronašli smo veliki broj onih koji nisu bili osvetljeni, bilo je i onih koji su upravljali biciklom pod dejstvom alkohola i sve ta neodgovorna ponašanja uzrokuju nezgode. Svi moramo dati doprinos da bi podigli bezbednost saobra─çaja; apelujemo na vas da budete odgovorniji kao biciklisti, ┼żelimo da vi apelujete na svoje unuke da ni oni ne voze bez svetala i reflektuju─çeg prsluka. Kao pešaci potrebno je da koristite trotoare, kojih ima dovoljno, da puteve prelazite na peša─Źkim prelazima, i stanje ─çemo brzo popraviti", rekao je ┼Żeljko Grozdani─ç, pripadnik policije iz Policijske stanice Srbobran.

Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign