Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekonomija

U IZGRADNJU PREKOG PUTA 95 MILIONA DINARA


Danas otvoreni radovi na izgradnji asfaltnog puta od Segedinca do Bečejskog puta. Deonica duga 2.3 kilometar biće završena za 45 dana.


Čast da početak radova otvori i preseče crvenu traku na mestu gde se radovi obavljaju dobio je naš osamdesetosmogodišnji sugrađanin Milan Ćelbabin, kome je Zoran Mladenović, predsednik opštine, prepustio ovaj "zadatak", podsećajući da je upravo on 2012.godine došao kod predsednika i predložio da se ovaj put napravi.

Podsetićemo da je deonica atarskog puta koji treba da spoji Feketićki i Bečejski put, od Segedinca do Feketićkog puta završena i asfaltirana prošle godine u dužini 2.8 km. U narednih 45 dana, kako smo danas čuli treba da bude završena deonica dužine 2.3 km od Segedinca do Bečejskog puta. Na taj način pravi se zaobilaznica oko Srbobrana za sve poljoprivrednike koji su do sada mehanizacijom morali da prolaze kroz naseljeno mesto, ali i za kamione koji su takođe do sada prolazili kroz Srbobran.

Novac za ove radove obezbeđen je u budžetu opštine, a ukupna vrednost radova je 95 miliona dinara.

- Vreme nam nije dozvolilo da ranije počnemo sa ovim radovima, mada je novac dosta ranije obezbeđen, a putem javne nabavke određen je i izvođač radova. Očekkujemo da bi početkom juna meseca mogla da počne eksploatacija ovog puta. To je velika stvar, ne samo za poljoprivrednike koji imaju njive pored ovog puta, nego i za sve one koji idu u bečejsku sojaru  ili vrbašku šećeranu, ili neki drugi veliki preradni kapacitet u Vrbasu, ili Bečeju, tako da smatram da će biti od velike koristi. Takođe ovaj put smanjiće prolazak traktora i druge poljoprivredne mehanizacije kroz Srbobran, a omogućiće i građanima Bečeja, Feketića, Vrbasa, da kraćim putem dođu do svog odredišta. Čika Milan je danas sa nama i njegove vizije i želje poklopile su se sa nalazama koje su o potrebama naše sredine imale nadležne službe, tako da danas počinjemo drugu fazu radova na ovom putu. Impresivno je da neko ko ima toliko godina brine o svojoj sredini,zbog toga mu se zahvaljujem još jednom i smatrao sam da je obavezujuće i ljudski da on bude taj koji će preseći ovu vrpcu i omogućiti da radovi počnu, kazao je Mladenović prilikom obraćanja novinarima, a čika Milan Ćelbabin je dodao:

- Mogu da se zahvalim što ste mi ispunili želju u interesu Srbobrana, srbobranske omladine i budućih generacija, jer ovo je pre svega doprinos da oni žive u jednoj ekološki zdravoj sredini, koliko je to moguće.

Otvaranju radova na izgradnji atarskog puta bili su pored predsednika Mladenovića i većina opštinskih funkcionera, članovi Veća, predsednik Skupštine Radivoj Parošli i ostali.

Zbog izvođenja radova na delu atarskog puta, od Bečejskog puta do Segedinca, deonica će biti zatvorena za saobraćaj od 18.04. do 03.06.2016. javili su iz Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Srbobran.

S.Š. 

Postavio: Srbobran.net dana 2016.04.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 67
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen