Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

NEMAČKI ALUTEC ZAPOŠLJAVA 85, PLAN DA DO NOVE GODINE BROJ ZAPOSLENIH BUDE 100 RADNIKA


U poseti proizvodnom pogonu nema─Źke kompanije "Alutec" koja ve─ç dve godine radi u Srbobranu bili su Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine i njegova zamenica, Milica Zari─ç. Do─Źekali su ih direktor pogona, Mirsad Tiganj i vlasnik Trgoauto doo, ─Éor─Ĺe D┼żekov u ─Źijim objektima na lokaciji nekadašnjeg "Ratarstva Elana", posluje ova firma.  Bio je ovo susret prijatelja i saradnika, a prvi ljudi opštine upoznati su sa procesom proizvodnje i daljim planovima razvoja ove kompanije koja je izabrala Srbobran za svoje mesto u Srbiji. Tako─Ĺe bila je ovo prilika da porazgovaraju sa zaposlenima i ─Źuju njihove utiske o firmi u kojoj rade i zara─Ĺuju za ┼żivot.


Iz Srbobrana, zahvaljuju─çi kompaniji "Alutec" na razne strane sveta odlaze razni delovi za automobilsku industriju i to na adrese najpresti┼żnijih kompanija u ovoj industiriji.

- 'Alutec' je globalni lider u proizvodnji aluminijumskih delova za auto industriju, za potrebe vode─çih proizvo─Ĺa─Źa automobila kao što su Wolkswagen i Audi, za Bosch i druge. Kako bi smo pove─çali broj zaposlenih planirana su velika ulaganja u proširenje proizvodnje, sa postoje─çih 1.600 kvadrata proizvodne površine idemo na 2.600, uz uvoz dodatnih mašina, rekao je direktor Mirsad Tiganj, koji je tu od prvog dana od kad je "Alutec" došao u Srbobran i dodao:

- Posle dve godine poslovanja u Srbobranu, posle svih izazova, dosta napora i truda u prethodnom periodu, kada se osvrnem znam da nije bilo lako, ali moram iskreno da se zahvalim ─Éor─Ĺu D┼żekovu koji nam je, ne samo omogu─çio da poslujemo u okviru njegove hale, ve─ç nam je ponudio i izvanredna logisti─Źka rešenja svoje firme 'Trgoauto'. Naravno, zahvalnost ide i lokalnoj samoupravi na ─Źelu sa predsednikom opštine Radivojem Debelja─Źkim, što nam je omogu─çen besplatan prevoz radnika iz Srbobrana, Nadalja i Turije do proizvodnog pogona.

Predsednik opštine imao je niz pitanja za doma─çina, ali iskoristio je priliku i da razgovara sa nekolicinom radnika u ┼żelji da "iz prve ruke" ─Źuje da li su zadovoljni i kakvi su uslovi rada u ovoj svetskoj kompaniji koja je svoj interes pronašla u našoj sredini. Odgovori su bili uglavnom pozitivni, dobio je potvrdu da su radnici zadovoljni i da posao nije te┼żak i iscrpljuju─çi. Da se radi odgovorno i da se tra┼żi posve─çenost, ali da se pošten rad vrednuje i ceni.

- Zaista mi je drago da smo pre dve godine imali priliku i mogu─çnost da postanemo doma─çini kompaniji 'Alutec', koja je deo svoje proizvodnje iz Nema─Źke preselila baš u Srbobran. Još jednom iskazujem zahvalnost, jer ovde trenutno radi 80 ljudi, uglavnom sa teritorije naše opštine. Uverili smo se da radnici rade zaista u dobrim uslovima, a nadam se da ─çemo u narednom periodu imati još ovakvih kompanija, to je veoma va┼żno za Srbobran da i u privrednom smislu dodatno krene napred, da se dodatno razvija, pre svega u malim i srednjim preduze─çima, jer to je klju─Ź za razvoj naše lokalne samouprave, kazao je Debelja─Źki i dodao:

- Ono što bih naglasio jeste da od strane lokalne samouprave, kroz lokalni bud┼żet, opredeljena je subvencija za 'Alutec', odnosno sredstva za besplatan prevoz za sve zaposlene, a tako ─çe biti i u budu─çnosti. Mogu da izrazim zahvalnost kompaniji koja je prepoznala Srbobran kao sredinu u kojoj ─çe da nastave svoja ulaganja, ali isto tako i da pohvalim svoje saradnike koji su na neki na─Źin u─Źestvovali u svemu ovome i što smo zajedni─Źkim snagama doprineli da danas imamo ovakvu jednu kompaniju u našoj opštini.

Da "Alutec" do─Ĺe u našu sredinu i tu otvori proizvodni pogon opredelilo je nekoliko faktora. Naišli su na otvorenost i spremnost za saradnju u našoj opštini, od doma─çina "Trgoauto", dobili su odli─Źne uslove i logisti─Źku podršku, a nesumnjivo jedan od razloga da se stacioniraju u Srbobranu je geografski polo┼żaj. Na samo tri kilometra su od autoputa, a uskoro ─çe u neposrednoj blizini prolaziti i brza saobra─çajnica Sombor - Kikinda koja ─çe zna─Źajno doprineti tranzitu i unaprediti saobra─çajnu infrastrukturu Vojvodine i povezati istok i zapad naše pokrajine.

- Ovaj logisti─Źki centar sam kupio 2005. godine i doveo ga u funkciju sa ┼żeljom da ispunjava sve potrebne norme i zahteve, onako kako sam to zamislio, a to je da pove┼żem svoju firmu koja se bavi transportom, logistikom, utovarom, sa nekom ozbiljnom proizvodnom kompanijom. Naravno, ne─çu stati na tome, dugo godina su ovde poslovale neke firme i smenjivale se u halama, ali ova saradnja je na duge staze, upravo spremamo novu halu koja se nastavlja na ovu u kojoj je trenutno proizvodnja. Spajanjem ta dva objekta otvori─çe se prostor za zapošljavanje ve─çeg broja naših ljudi, što ─çe biti od velike koristi lokalnoj samoupravi, meni kao vlasniku ove lokacije, a pre svega gra─Ĺanima opštine Srbobran.Hvala lokalnoj samoupravi, organizovanje prevoza radnika je velika stvar, poma┼że firmi i radnicima, a dobra je vest i za neke druge firme koje bi trebale da do─Ĺu i sa kojima pregovaramo, kazao je ─Éor─Ĺe D┼żekov i dodao:

- Završili smo trafostanicu koja je za nas bila zna─Źajna investicija, napravili smo kompresorsku stanicu i sve drugo što je potrebno, firmama kao što je "Alutec" za normalno funkcionisanje. Trudim se da budem dobar doma─çin, da stvorim uslove kako bismo, u ovim teškim uslovima, u našu opštinu privukli nove kompanije i tu ih zadr┼żali.

Prilikom ovog susreta, u razgovoru sa novinarima Debelja─Źki je objasnio zbog ─Źega se ─Źekalo dve godine na ovu posetu.

- Bio je to naš zajedni─Źki dogovor. Nismo hteli pompezno da najavljujemo otvaranje kompanije i zapošljavanje naših ljudi, bili smo oprezni, a sada kada smo se uverili da radnici rade u dobrim uslovima, da su iz "Aluteca" zadovoljni, mo┼żemo da ka┼żemo da je veliko zadovoljstvo što smo doma─çini uspešnoj svetskoj kompaniji. Tako─Ĺe, zadovoljstvo je i sa druge strane, što potvr─Ĺuju planovi o kojima je govorio direktor Mirsad Tiganj i ┼żelji da šire proizvodnju i zaposle još ve─çi broj ljudi. To je najbolji dokaz da smo dobri doma─çini i nema bolje preporuke za druge investitore da do─Ĺu kod nas i sa punim poverenjem u ono što se dogovorimo krenu da ostvaraju svoje investicione planove.

TRANSFER!


Da je ovo susret prijatelja potvrdio je srda─Źan zagrljaj prilikom susreta predsednika Debelja─Źkog i direktora "Aluteca", a da je bila ovo prilika i za opu┼íteniji razgovor je i ─Źinjenica da je u "Alutecu" svoje mesto prona┼íla i jedna doju─Źera┼ínja radnica u lokalnoj samoupravi. Naime, Marija ─Éor─Ĺevi─ç je do skoro radila u op┼ítini u slu┼żbi obezbe─Ĺenja, a sada je zaposlena u "Alutecu". Debelja─Źki se pozdravio sa Marijom koja je bila na radnom mestu, a doma─çinu u ┼íali rekao - "Nisam znao da ste po─Źele da nam uzimate ljude" na ─Źega su se svi nasmejali. Mariji je po┼żeleo sre─çan rad i da bude zadovoljna na svom novom poslu.


 

  

Postavio: Administrator dana 2022.09.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen