Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3812/nemaki-alutec-zapoljava-85plan-da-do-nove-godine-broj-zaposlenih-bude-100-radnika/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewNEMAČKI ALUTEC ZAPOŠLJAVA 85, PLAN DA DO NOVE GODINE BROJ ZAPOSLENIH BUDE 100 RADNIKA


U poseti proizvodnom pogonu nema─Źke kompanije "Alutec" koja ve─ç dve godine radi u Srbobranu bili su Radivoj Debelja─Źki, predsednik opštine i njegova zamenica, Milica Zari─ç. Do─Źekali su ih direktor pogona, Mirsad Tiganj i vlasnik Trgoauto doo, ─Éor─Ĺe D┼żekov u ─Źijim objektima na lokaciji nekadašnjeg "Ratarstva Elana", posluje ova firma.  Bio je ovo susret prijatelja i saradnika, a prvi ljudi opštine upoznati su sa procesom proizvodnje i daljim planovima razvoja ove kompanije koja je izabrala Srbobran za svoje mesto u Srbiji. Tako─Ĺe bila je ovo prilika da porazgovaraju sa zaposlenima i ─Źuju njihove utiske o firmi u kojoj rade i zara─Ĺuju za ┼żivot.


Iz Srbobrana, zahvaljuju─çi kompaniji "Alutec" na razne strane sveta odlaze razni delovi za automobilsku industriju i to na adrese najpresti┼żnijih kompanija u ovoj industiriji.

- 'Alutec' je globalni lider u proizvodnji aluminijumskih delova za auto industriju, za potrebe vode─çih proizvo─Ĺa─Źa automobila kao što su Wolkswagen i Audi, za Bosch i druge. Kako bi smo pove─çali broj zaposlenih planirana su velika ulaganja u proširenje proizvodnje, sa postoje─çih 1.600 kvadrata proizvodne površine idemo na 2.600, uz uvoz dodatnih mašina, rekao je direktor Mirsad Tiganj, koji je tu od prvog dana od kad je "Alutec" došao u Srbobran i dodao:

- Posle dve godine poslovanja u Srbobranu, posle svih izazova, dosta napora i truda u prethodnom periodu, kada se osvrnem znam da nije bilo lako, ali moram iskreno da se zahvalim ─Éor─Ĺu D┼żekovu koji nam je, ne samo omogu─çio da poslujemo u okviru njegove hale, ve─ç nam je ponudio i izvanredna logisti─Źka rešenja svoje firme 'Trgoauto'. Naravno, zahvalnost ide i lokalnoj samoupravi na ─Źelu sa predsednikom opštine Radivojem Debelja─Źkim, što nam je omogu─çen besplatan prevoz radnika iz Srbobrana, Nadalja i Turije do proizvodnog pogona.

Predsednik opštine imao je niz pitanja za doma─çina, ali iskoristio je priliku i da razgovara sa nekolicinom radnika u ┼żelji da "iz prve ruke" ─Źuje da li su zadovoljni i kakvi su uslovi rada u ovoj svetskoj kompaniji koja je svoj interes pronašla u našoj sredini. Odgovori su bili uglavnom pozitivni, dobio je potvrdu da su radnici zadovoljni i da posao nije te┼żak i iscrpljuju─çi. Da se radi odgovorno i da se tra┼żi posve─çenost, ali da se pošten rad vrednuje i ceni.

- Zaista mi je drago da smo pre dve godine imali priliku i mogu─çnost da postanemo doma─çini kompaniji 'Alutec', koja je deo svoje proizvodnje iz Nema─Źke preselila baš u Srbobran. Još jednom iskazujem zahvalnost, jer ovde trenutno radi 80 ljudi, uglavnom sa teritorije naše opštine. Uverili smo se da radnici rade zaista u dobrim uslovima, a nadam se da ─çemo u narednom periodu imati još ovakvih kompanija, to je veoma va┼żno za Srbobran da i u privrednom smislu dodatno krene napred, da se dodatno razvija, pre svega u malim i srednjim preduze─çima, jer to je klju─Ź za razvoj naše lokalne samouprave, kazao je Debelja─Źki i dodao:

- Ono što bih naglasio jeste da od strane lokalne samouprave, kroz lokalni bud┼żet, opredeljena je subvencija za 'Alutec', odnosno sredstva za besplatan prevoz za sve zaposlene, a tako ─çe biti i u budu─çnosti. Mogu da izrazim zahvalnost kompaniji koja je prepoznala Srbobran kao sredinu u kojoj ─çe da nastave svoja ulaganja, ali isto tako i da pohvalim svoje saradnike koji su na neki na─Źin u─Źestvovali u svemu ovome i što smo zajedni─Źkim snagama doprineli da danas imamo ovakvu jednu kompaniju u našoj opštini.

Da "Alutec" do─Ĺe u našu sredinu i tu otvori proizvodni pogon opredelilo je nekoliko faktora. Naišli su na otvorenost i spremnost za saradnju u našoj opštini, od doma─çina "Trgoauto", dobili su odli─Źne uslove i logisti─Źku podršku, a nesumnjivo jedan od razloga da se stacioniraju u Srbobranu je geografski polo┼żaj. Na samo tri kilometra su od autoputa, a uskoro ─çe u neposrednoj blizini prolaziti i brza saobra─çajnica Sombor - Kikinda koja ─çe zna─Źajno doprineti tranzitu i unaprediti saobra─çajnu infrastrukturu Vojvodine i povezati istok i zapad naše pokrajine.

- Ovaj logisti─Źki centar sam kupio 2005. godine i doveo ga u funkciju sa ┼żeljom da ispunjava sve potrebne norme i zahteve, onako kako sam to zamislio, a to je da pove┼żem svoju firmu koja se bavi transportom, logistikom, utovarom, sa nekom ozbiljnom proizvodnom kompanijom. Naravno, ne─çu stati na tome, dugo godina su ovde poslovale neke firme i smenjivale se u halama, ali ova saradnja je na duge staze, upravo spremamo novu halu koja se nastavlja na ovu u kojoj je trenutno proizvodnja. Spajanjem ta dva objekta otvori─çe se prostor za zapošljavanje ve─çeg broja naših ljudi, što ─çe biti od velike koristi lokalnoj samoupravi, meni kao vlasniku ove lokacije, a pre svega gra─Ĺanima opštine Srbobran.Hvala lokalnoj samoupravi, organizovanje prevoza radnika je velika stvar, poma┼że firmi i radnicima, a dobra je vest i za neke druge firme koje bi trebale da do─Ĺu i sa kojima pregovaramo, kazao je ─Éor─Ĺe D┼żekov i dodao:

- Završili smo trafostanicu koja je za nas bila zna─Źajna investicija, napravili smo kompresorsku stanicu i sve drugo što je potrebno, firmama kao što je "Alutec" za normalno funkcionisanje. Trudim se da budem dobar doma─çin, da stvorim uslove kako bismo, u ovim teškim uslovima, u našu opštinu privukli nove kompanije i tu ih zadr┼żali.

Prilikom ovog susreta, u razgovoru sa novinarima Debelja─Źki je objasnio zbog ─Źega se ─Źekalo dve godine na ovu posetu.

- Bio je to naš zajedni─Źki dogovor. Nismo hteli pompezno da najavljujemo otvaranje kompanije i zapošljavanje naših ljudi, bili smo oprezni, a sada kada smo se uverili da radnici rade u dobrim uslovima, da su iz "Aluteca" zadovoljni, mo┼żemo da ka┼żemo da je veliko zadovoljstvo što smo doma─çini uspešnoj svetskoj kompaniji. Tako─Ĺe, zadovoljstvo je i sa druge strane, što potvr─Ĺuju planovi o kojima je govorio direktor Mirsad Tiganj i ┼żelji da šire proizvodnju i zaposle još ve─çi broj ljudi. To je najbolji dokaz da smo dobri doma─çini i nema bolje preporuke za druge investitore da do─Ĺu kod nas i sa punim poverenjem u ono što se dogovorimo krenu da ostvaraju svoje investicione planove.

TRANSFER!


Da je ovo susret prijatelja potvrdio je srda─Źan zagrljaj prilikom susreta predsednika Debelja─Źkog i direktora "Aluteca", a da je bila ovo prilika i za opu┼íteniji razgovor je i ─Źinjenica da je u "Alutecu" svoje mesto prona┼íla i jedna doju─Źera┼ínja radnica u lokalnoj samoupravi. Naime, Marija ─Éor─Ĺevi─ç je do skoro radila u op┼ítini u slu┼żbi obezbe─Ĺenja, a sada je zaposlena u "Alutecu". Debelja─Źki se pozdravio sa Marijom koja je bila na radnom mestu, a doma─çinu u ┼íali rekao - "Nisam znao da ste po─Źele da nam uzimate ljude" na ─Źega su se svi nasmejali. Mariji je po┼żeleo sre─çan rad i da bude zadovoljna na svom novom poslu.


 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign