Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

SVE─îANO I VESELO!


U dve re─Źi tako bi se mogao opisati Srbobran ju─Źe. U poseti Srbobranu bile su dve delegacije bratskih gradova iz Ma─Ĺarske, Orošhaze i Janošhalme, predvo─Ĺene gradona─Źelnicima Zoltanom Davidom i Zoltanom Celerom. Naime,obele┼żena je slava rimokatoli─Źke crkve "Uzvišenje svetog kri┼ża".


U okviru proslave odr┼żana je prva "Rakijada" o kojoj smo pisali na našem sajtu, a u predve─Źerje u porti katolilke crkve po─Źeo je program u kome su u─Źeš─çe uzeli mnogi delatnici na polju kulture i o─Źuvanja tradicije koji su se predstavili svojim stvaralaštvom. Bogat program publika je nagradila aplauzom, a u ve─Źernjim satima nebo se zasijalo vatrometom.

Dodeljene su nagrade i priznanja istaknutim pojedincima, a mi izdvajamo našeg kolegu, novinara Lasla Parackog koji je od gradona─Źelnika Orošhaze, Zoltana Davida primio priznanje i zahvalnicu za trajne, izuzetne zasluge i dela kojima je uveliko doprineo ja─Źanju veza dva zbratimljena grada, Srbobrana i Orošhaze.

Povodom dr┼żavnih praznika Laslo Paracki je više puta pratio delegacije iz Srbobrana i izveštavao o protokolu polaganja venaca, kako na ma─Ĺarskom, tako i srpskom jeziku. Izveštaje i fotografije o posetama izme─Ĺu dva grada je slao i za potrebe portala grada Orošhaze. Njegov najve─çi doprinos je bio posredovanje pri razmeni u─Źenika za letovanje. Tako je više godina zajedno sa slu┼żbom grada Orošhaze kompletirana sva dokumentacija potrebna za putovanje i odmor u─Źenika dece iz Ma─Ĺarske u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru.

Doga─Ĺaj je odr┼żan pod pokroviteljstvom opštine Srbobran,u saradnji sa Domom kulture. 

Postavio: Administrator dana 2022.09.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 53
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen