Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3815/sveano-i-veselo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewSVE─îANO I VESELO!


U dve re─Źi tako bi se mogao opisati Srbobran ju─Źe. U poseti Srbobranu bile su dve delegacije bratskih gradova iz Ma─Ĺarske, Orošhaze i Janošhalme, predvo─Ĺene gradona─Źelnicima Zoltanom Davidom i Zoltanom Celerom. Naime,obele┼żena je slava rimokatoli─Źke crkve "Uzvišenje svetog kri┼ża".


U okviru proslave odr┼żana je prva "Rakijada" o kojoj smo pisali na našem sajtu, a u predve─Źerje u porti katolilke crkve po─Źeo je program u kome su u─Źeš─çe uzeli mnogi delatnici na polju kulture i o─Źuvanja tradicije koji su se predstavili svojim stvaralaštvom. Bogat program publika je nagradila aplauzom, a u ve─Źernjim satima nebo se zasijalo vatrometom.

Dodeljene su nagrade i priznanja istaknutim pojedincima, a mi izdvajamo našeg kolegu, novinara Lasla Parackog koji je od gradona─Źelnika Orošhaze, Zoltana Davida primio priznanje i zahvalnicu za trajne, izuzetne zasluge i dela kojima je uveliko doprineo ja─Źanju veza dva zbratimljena grada, Srbobrana i Orošhaze.

Povodom dr┼żavnih praznika Laslo Paracki je više puta pratio delegacije iz Srbobrana i izveštavao o protokolu polaganja venaca, kako na ma─Ĺarskom, tako i srpskom jeziku. Izveštaje i fotografije o posetama izme─Ĺu dva grada je slao i za potrebe portala grada Orošhaze. Njegov najve─çi doprinos je bio posredovanje pri razmeni u─Źenika za letovanje. Tako je više godina zajedno sa slu┼żbom grada Orošhaze kompletirana sva dokumentacija potrebna za putovanje i odmor u─Źenika dece iz Ma─Ĺarske u srbobranskom odmaralištu u Sutomoru.

Doga─Ĺaj je odr┼żan pod pokroviteljstvom opštine Srbobran,u saradnji sa Domom kulture.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign