Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE


Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju zajednički praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Datum, 15. septembar, izabran je za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. Ovaj praznik prvi put je bio svečano proslavljen prošle godine, na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.


U Srbobranu je danas praznik obeležen na Trgu slobode. Zastavu na jarbol svečano su podigli Radivoj Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, i Milena Alargić, predsednica SO Srbobran.

Mnogobrojni Srbobranci, mališani iz vrtića Predškolske ustanove "Radost", kao i predstavnici lokalne samouprave, svojim prisustvom uveličali su ovaj događaj.

- Na dan kada je probijen Solunski front i kada je napravljena prekretnica u Velikom ratu, koja je našem narodu posle četiri godine ropstva i stradanja donela dugo očekivani mir, mi obeležavamo praznik našeg identiteta, u kom se sjedinjuju naš jezik, kultura, tradicija. Ovaj datum je simbol jedinstva našeg naroda koje nam je u ovim trenutcima preko potrebno, jer samo ujedinjeni možemo da gradimo bolju, a pre svega sigurniju i bezbedniju budućnost za nas i našu decu. Budimo ponosni na naše pretke, budimo ponosni na naš narod, budimo ponosni na našu Srbiju. Živela Srbija, poručila je okupljenim Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

 

  

Postavio: Administrator dana 2022.09.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen