Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Crna hronika

KRAĐA I PREVARA - DVA U JEDAN!


Evo priče kako je jedan naš sugrađan, ni kriv ni dužan, "postao saučesnik" u krađi. Sve se odigralo danas u prepodnevnim satima, dok je naš sagovornik, u autu čekao da njegova supruga završi sa kupovinom u jednoj ovdašnjoj mesari. Možda bi se ova priča mogla zvati i "problemi sa novčanikom" ali biće da je ipak ovde reč o običnoj krađi i prevari.


- Kao i svake nedelje krenuli smo u kupovinu, mesara, prodavnica, da se pazari sveže za nedeljni ručak. Prvo smo otišli u jednu mesaru, gde inače kupujemo, priča nam naš Srbobranac, koji je želeo da ostane anoniman i nastavlja svoju priču:

- Supruga je otišla u mesaru, a ja sam ostao u autu da je sačekam da pazari. Primetio sam da se ispred nešto okreće, kao da nešto traži jedan, sasvim pristojno obučen gospodin u godinama. Međutim nisam previše obraćao pažnju. U jednom trenutku čujem da mi neko lupa na prozorsko staklo, dignem glavu i vidim tog čoveka. Otvorim prozor i razmenimo uobičajeno, "dobro jutro".

I tu počinje priča...

- Pitam čoveka da li mu nešto treba i on mi odgovori, uz izvinjenje, kako je je u problemu, pa ako bih mogao da mu pomognem. Pitam o čemu se radi i rekoh da ću pomoći ako mogu. Delovao mi je skroz normalno. Reče mi čovek kako je bio u jednom kafiću u centru i jutros popio kafu. Eto baš sad je primetio da je izgleda zaboravio tamo novčanik, pa ako bih mogao da ga odnesem do tog kafića da mu neko ne bi ukrao. Kažem da čekam suprugu i da žurimo, međutim čovek nastavi. Reče kako bi mu to mnogo značilo, tu su mu pare, dokumenta, a to je minut i šta ću, kažem mu da sedne u auto pa da odemo na brzinu, a supruga će dotle obaviti kupovinu, nadajući se da će to zaista biti minut.

I krenemo prema centru Srbobrana. Pitam koji je kafić, on uporno govori, pa tu u centru i kad smo stigli do Žutog bunara, na semaforu nas dočeka crveno svetlo. U tom momentu ovaj slučajni saputnik se zahvali na prevozu i kaže da je sad tu blizu, da ne bi više da me zadržava i da će on izaći, a ja mogu da se vratim. Zahvali se čovek najlepše i ja se vratim do mesare.

Kada sam stigao vidim supruga i trgovkinje iz mesare stoje napolju. Pitam jel' sve u redu i tada imam šta da čujem. Pre nje u mesari je bio čovek koga sam upravo odneo do centra. Pazario čovek meso, svinjetine, piletine, preko 1.000 dinara, međutim umesto da plati, reče trgovkinjama kako mu je supruga ispred radnje i da je kod nje novčanik, pa samo da izađe da uzme novac i vraća se da plati.

Naravno nije se vratio, nego me je prevario i iskoristio za očiglednu krađu. Ispostavilo se da sam nesvesno pomogao da pobegne, da ne plati ceh za meso koje je uzeo u mesari. Videvši zabrinutost na licu trgovkinja, rekoh da jedna sedne sa mnom u auto da pokušamo da ga nađemo, međutim naša vožnja do centra i oko centra bila je uzaludna. "Gospodin koji ima problem sa novčanikom" je nestao u akciji, tako da nismo uspeli da ga pronađemo.

Bilo bi dobro na kraju, na sreću nesvakidašnje, nedeljne prepodnevne priče napisati nešto kao komentar. Međutim šta normalan čovek da napiše?!  Jedino smisleno možda zvuči pitanje, kako reče naš današnji sagovornik - "Ko zna šta nas sve čeka na zimu?!" 

Postavio: Administrator dana 2022.10.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen