Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

ODRŽANA DRUGA DEČIJA OLIMPIJADA


Udruženje građana "Naša priča" na terenima u Novom naselju danas je bilo domaćin deci iz svih osnovnih škola u našoj opštini. Održana je druga "Dečija olimpijada".


Vreme je poslužilo, lep i sunčan dan doprineli su da ovo bude prava dečija radost. Sve je počelo u devet sati intoniranjem himne i podizanjem zastave.

Decu iz osnovnih škola u Srbobranu, Turiji i Nadalju pozdravio je u ime lokalne samouprave predsednik opštine, Radivoj Debeljački.

- Draga deco, poštovani roditelji, nastavnici; drago mi je da se danas vidimo, da smo svi ovde zajedno srećni i nasmejani. Danas imamo priliku da se svi zajedno družimo, da promovišemo zdrav način života i sportske aktivnosti, i pored toga da iz našeg Srbobrana pošaljemo jednu lepu sliku, baš ovakvu kakva je sad. Svakako ćemo se potruditi da i u narednim godinama budemo što bolji, da omogućimo najbolje uslove u školama, sportskim terenima i igralištima, da naš posao radimo najbolje što možemo, baš za vas, jer vi ste budućnost naše opštine i naše zemlje. Ovim i svečano otvaram Dečiju olimpijadu. Pred nama je lep dan za druženje i takmičenje, zato uživajte, kazao je okupljenima Radivoj Debeljački, a u izjavi za medije dodao:

- Na sportskim terenima dečijeg igrališta 'Naša priča' danas imamo gotovo hiljadu dece, nama je bila želja da kroz Dečiju olimpijadu promovišemo sport i zdrav način života, a decu kroz takmičenja i druge primere učimo da i sama usvoje takve navike, prave vrednosti i da se pre svega druže. Udruženje građana 'Naša priča', koje održava igralište, potrudilo se da ono na ovaj dan izgleda ovako lepo, mi podržavamo njihov rad i zato smo zajednički, uz Mesnu zajednicu Srbobran i Centar za sport i turizam, ušli u organizaciju jedne ovakve manifestacije, koja je na korist cele zajednice.

Predsednik Saveta MZ Srbobran, Slobodan Subić je između ostalog ocenjujući ovaj skup kao izuzetno uspešan kazao:

- Smatram da su organizacije ovakvih takmičenja izuzetno važna, kako bi se deci približio sport, i kako bi ih to zainteresovalo da počnu da treniraju neki od njih, i tako nauče da vode zdrav život. Uz to, jedna ovakva manifestacija daje im svima priliku da osete malo taj duh olimpizma. Olimpijade su oduvek nešto posebno, istovremeno se održava više takmičenja, kod nas konkretno desetak poligona i terena, gde su svi učesici na jednom od borilišta, ali mogu biti i navijači na ostalim.

Član Udruženja građana "Naša priča", Nenad Bugarski, dao je informaciju o tome kakva se sve takmičenja održavaju u okviru Olimpijade. 

- Za takmičenja je pripremljeno 7 terena, imamo dva terena za basket sa plastičnom podlogom, na kojima se deca takmiče u šutiranju penala, na manjem učenici nižih, a na većem viših razreda, a ovi stariji učestvuju i u igranju basketa 3x3. Tu je takođe i teren za odbojku na pesku, fudbalski travnati teren, na velikom igraju stariji osnovci, mlađi igraju na dva manja terena. Napravljen je i sportski poligon za najmlađe učesnike, gde imaju zadatak da u što kraćem roku pređu sve prepreke. Za atletičare su iscrtane staze za trčanje, gde se održava i takmičenje u nadvlačenju konopca, višeboj, a postoji i teren za bacanje kugle od jednog kilograma. U ovim sportovima deca su svrstana u 4 starosne kategorije, zajedno učestvuju po dva razreda, prvi i drugi, treći i četvrti itd.

Organizatori su se zahvalili svima koji su na neki način doprineli održavanju druge "Dečije olimpijade". Zahvalnost je upućena Domu kulture Srbobran, JKP "Graditelj", brojnim sportskim klubovima sa teritorije opštine Srbobran, njihovim trenerima i članovima, posebno osnovnim školama, direktorkama i nastavnom kadru, ali i brojnim drugim pojedincima i organizacijama, bez kojih ova manifestacija ne bi bila tako lepa i uspešna.

Najbolji pojedinci i ekipe su posebno nagrađeni i istaknuti, a svako dete koje je danas uzelo učešÄe u takmičenjima dobilo je učesničku medalju. Organizator je takođe obezbedio sendviče i vodu za sve učesnike i posetioce ove sportsko dečije manifestacije.

  

Postavio: Administrator dana 2022.10.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 1, gostiju: 51
Administrator
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen