Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

GOLUBARI SE OKUPILI U SRBOBRANU


Međunarodna izložba golubova lepezana održana je u subotu u Srbobranu. Predstavljeni su mladi golubovi rođeni 2022. godine. Ukupno 22 odgajivača predstavilo je oko 200 golubova u 23 boje.


Izložba je organizana sa ciljem da stručni žiri, osim što proglasi najbolje, uputi savete odgajivačima, šta je to što treba popraviti u uzgoju, na čega treba obratiti pažnju i koja je vizija za budućnost u golubarstvu.

- Rasa lepezana je svetska rasa i mi se merimo sa celim svetom. U tom smilsu Srbija se jako dobro kotira i cenjeni smo kao uzgajivači, ali i kao sudije. Lepezani su ukrasna i plemenita rasa golubova. Za ovu rasu kažu da je kraljica golubova zbog svog paradnog izgleda i držanja. Zanimljivo je da oni ne znaju da lete, kazao je Arpad Fenjveši, međunarodni sudija.

Bila je ovo smotra lepezana članova Kluba ljubitelja lepezana Srbije, gde je upoređivanjem i analizom mladih golubova članovima ukazano na detalje koji su bitni za uzgoj i unapređenje rase, kao i na svetske trendove koji su aktuelni.

- Srbobran je bio centra golubarstva, dok danas imamo nekoliko odgajivača koji su posvećeni i imaju dobre i kvalitetne golubove. Zbog toga rado dolazimo u Srbobran i to nas je opredelilo da danas budemo ovde i organizujemo ovu izložbu, kazao je Milan Brkić, predsednik Kluba odgajivača lepezana Srbije.

Ovaj klub iduće godine obeležava 20 godina postojanja. 

Postavio: Administrator dana 2022.12.13

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 50
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen