Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PUT ZA INVESTITORE I NOVIH 50 RADNIH MESTA!


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava za šest lokalnih samouprava za sufinansiranje infrastrukturnog opremanja industrijsko-poslovnih zona, vredne 310 miliona dinara. Jedan od ugovora pripao je i Opštini Srbobran, gde će u industrijskoj zoni u Srbobranu za izgradnju saobraćajne površine sa pratećom infrastrukturom u novopredviđenoj ulici – Ulici 3 – biti izdvojeno nešto više od 17 miliona dinara.


Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran koji je danas potpisao ovaj ugovor u Novom Sadu, istakao je da sklapanje novog poslovnog aranžmana sa Pokrajinskom vladom dolazi u pravom trenutku, istovremeno sa konačnom odlukom zainteresovanog investitora da svoj posao preseli u Srbobran. 

"Ukupna vrednost novog ugovora podrške od strane Pokrajinske vlade iznosi 21.330.996 dinara. Iz budžeta AP Vojvodine izdvaja se 17.060.000 dinara, dok je naša obaveza da iz lokalnog budžeta izdvojimo 4.270.996 dinara. Zahvaljujući odličnom privrednom ambijentu koji je stvorila Vlada Srbije i Predsednik Republike, uz, naravno, finansijsku podršku Pokrajinske vlade, omogućeno nam je da u industrijskoj zoni izgradimo novu saobraćajnicu koja oprema i privodi nameni parcelu površine četiri hektara, dok je površina cele zone 14 hektara. Sa novim putem će svih 14 hektara potpuno komunalno biti opremljeno, jer podsećam da smo na parceli od 10 hektara već izgradili saobraćajnicu i uslove za priključenje električne energije. Kad napominjem da je ovaj ugovor došao u pravo vreme, mislim na danas uspešno realizovanu prodaju parcele od dva hektara jednom investitoru, kojem u istom danu obezbeđujemo i izgradnju infrastrukture i svega što je potrebno za ulaganje i kasniji rad. Na ovom mestu će se izgraditi novi proizvodni pogon i dobijamo priliku da u njemu radna mesta pronađe 50 lica. Radi se o kompaniji za projektovanje, proizvodnju i inženjering 'Procesing', koja je će u našem gradu imati pogon za remont velikih industrijskih mašina", saopštio je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. 

Poslovni plan kompanije 'Procesing' podrazumeva izgradnju poslovno-proizvodno-skladišnih objekata za potrebe proizvodno-tehnološkog procesa - hala za hladno zapreminsko oblikovanje; hala za termičku obradu; hala za liniju površinske zaštite metala sa opremom za tretman otpadnih voda; hala mašinske radionice; skladište sirovina i gotovih proizvoda; laboratorija; kolska vaga... 

Osnovna delatnost "Procesing" je proizvodnja, projektovanje i inženjering u oblasti velikih rotacionih mašina (peći, sušare, hladnjaci, mlinovi...) u cementnoj industriji, industriji nemetala, hemijskoj industriji, šećeranama itd. U proteklih 28 godina, i pored složenih uslova, "Procesing" je uspešno poslovao i permanentno ulagao u razvoj. Kao rezultat ovakve politike, iz vlastite akumulacije, "Procesing" je 2016/2017. godine započeo izgradnju linje za hladno zapreminsko oblikovanje - cold forming, projektovanog kapaciteta 15.000.000 komada po godini, sa vlastitom termičkom obradom i akreditovanom metrološkom laboratorijom. Godine 2021/2022. nabavljena je i pripremljena za puštanje u rad linija za hladno – alkalno cinkovanje. Pored razvoja i diversifikacije, poslovna politika je podrazumevala striktnu primenu standarda ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001. Takođe. "Procesing" je od samog početka, 2019. godine, ušao u program digitalne transformacije.

Govoreći o danas potpisanim ugovorima, predsedik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se radi o izgradnji, dogradnji, rekonstrukciji i sanaciji u oblastima saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, toplotne i telekomunikacione infrastrukture, kao i upravljanja industrijskim otpadom i tretmanom otpadnih voda. Ovaj konkurs sproveo je Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, čiji je čelni čovek Aleksandar Sofić prisustvovao dodeli ugovora.

"Ovim sredstvima obezbedićemo infrastrukturu za postojeće i za nove investitore. U proteklim godinama razvijali smo industrijske zone i danas možemo da kažemo da svaka lokalna samouprava ima potencijal da privuče domaće i strane investitore. Radili smo timski, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i Vladom Srbije, i danas – od 165.000 nezaposlenih, koliko ih je bilo pre šest godina, imamo 89.000 nezaposlenih u Vojvodini", izjavio je Mirović. Prema njegovim rečima, time će biti omogućene investicije u industrijsko-poslovnim zonama što će značiti i nova radna mesta, a u zoni u Srbobranu biće 50 novih radnih mesta.

Foto: Aleksandar Vasilić 

Postavio: Administrator dana 2022.12.15

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 73
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen