Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/3965/poela-39kobasicijada/

Verzija za tampu / To ScreenviewPOČELA 39. KOBASICIJADA!


Tačno u podne danas je programom koji su pripremila deca iz Turije počela najveća gastroturistička manifestacija u Vojvodini. Folklorom i pesmom je sve počelo, a nastaviće se takmičenjem mesara, 25 ekipa iz zemlje i regiona u pravljenju sveže kobasice.


Lep, sunčan dan je osvanuo i okupao suncem Turiju koja će naredna tri dana biti, kako to Turinci volu da kažu, "centar sveta"!

Tezge sa suhomesnatim proizvodima, sa raznim čudesima za sva čula su na sve strane, a gosti pristižu sa svih strana.

- Biće ovo najbolja Kobasicijada do sada, poručili su organizatori, dodavši da Turija živi za ova tri dana i svi su raspoloženi da što bolje dočekaju i ugoste posetioce manifestacije koja s' razlogom nosi etiketu "Najbolje iz Vojvodine".

Među ekipama koje će danas izaći na megdan kolegama i pokušati da osvoje stručni žiri svojim proizvodom, ukusom, mirisom izgledom kobasice su i mesari koji su došli iz Mađarske, iz Bekeščabe. Sreli smo se na putu do kuće Kobasicijade, a oni odoše u sportsku salu da pokažu šta znaju i umeju i kako se pravi mađarska, domaća kobasica.

Takmičenje počinje za desetak minuta, a večeras oko 18.00h na glavnu binu će izaći tamburaši da razgale srca pravom vojvođanskom pesmom gostiju i domaćina 39. Kobasicijade u Turiji.

Kobasicijada je počela! Ne čekajte, dolazite i uživanje u hrani, piću i druženju je zagarantovano!
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign