Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PAŽLJIVKO DOBIO OVOGODIŠNJE POBEDNIKE OPŠTINSKOG TAKMIČENJA!


- Opštinu Srbobran će u grupi za predškolski uzrast predstavljati vrtić 'Snežana', Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' će se takmičiti u kategoriji prvih razreda, a Osnovna škola 'Petar Drapšin' u kategoriji drugih razreda, saopštila je nakon današnjeg takmičenja Milica Zarić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.


Danas je održana opštinska smotra dece koja su ove godine uzela učešće u takmičenju "Pažljivkova smotra 2023". Ovo je jedno od najvećih dečijih takmičenja u poznavanju saobraćajnih pravila. Ove godine prijavilo je učešće 71 opštinska samouprava. U periodu od januara do juna realizuju se četiri nivoa takmičenja, školsko, opštinsko, regionalno i republičko, a na njima će učestvovati rekordan broj dece – oko 90.000 iz cele Srbije.

- Cilj 'Pažljivkove smotre' je da se kod dece podigne nivo znanja o saobraćaju, kao i da se upoznaju sa pravilima bezbednog ponašanja, na njima zanimljiv način. U tome im pomažu vaspitači, učitelji i roditelji, kao i poznati animirani lik Pažljivko, uz posebno osmišljene materijale kao što su knjiga Pažljivkova pravila u saobraćaju, bojanka, mobilna aplikacija, crtani film i različiti saobraćajno-edukativni rekviziti. Ekipe izabrane od strane Agencije za bezbednost saobraćaja predstavljale su svoje vrtiće i škole. Na današnjoj smotri sve ekipe su pokazale dobro znanje iz oblasti saobraćaja i zasluženo poneli osvojene nagrade svojim kućama. Nakon završene ove faze takmičenja na red dolazi regionalna smotra, na kojoj će današnji pobednici predstavljati našu opštinu. Opštinu Srbobran će u grupi za predškolski uzrast predstavljati vrtić 'Snežana', Osnovna škola 'Jovan Jovanović Zmaj' će se takmičiti u kategoriji prvih razreda, a Osnovna škola 'Petar Drapšin' u kategoriji drugih razreda", saopštila je nakon današnjeg takmičenja Milica Zarić, predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.

  

Postavio: Administrator dana 2023.03.05

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 62
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen