Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

LIКOVNA RADIONICA HUMANITARNOG КARAКTERA U GALERIJI DOMA КULTURE U SRBOBRANU


Ustanova za kulturu Dom kulture Srbobran, potpomognuta sredstvima lokalne samouprave opštine Srbobran, i ove godine sprovodi projekat škole crtanja na kojem je angažovan master likovni umetnik Đorđe Ćorić.


Ovogodišnji projekat nosi naziv „Otisak Srbobrana u crtežu i grafici“ i ima humanitarni karakter. Galerija Doma kulture Srbobran je u subotu 03.06.2023. godine bila ispunjena srećom i radošću zbog početka projekta likovno-humanitarnog karaktera.

Na samom početku, deci se obratio saradnik Doma kulture, master likovni umetnik Đorđe Ćorić, koji je pozdravio decu i objasnio im osnovnu ideju ovih radionica, predloženu temu i način rada.

 

 

Potom je i v.d. direktor Ustanove za kulturu, Dejan Кorceba, pozdravio prisutnu decu, zahvalio im se na odzivu, poželio im srećan, uspešan i kreativan rad uz lepo druženje.


Grupu polaznika trenutno čini 25 učenika od 5. do 8. razreda osnovno školskog uzrasta, a Dom kulture poziva svu zainteresovanu i talentovanu decu tog uzrasta da se priključe. Projekat se realizuje subotama u Galeriji i dvorištu Doma kulture tokom juna meseca (03.06; 10.06; 17.06. i 24.06.) u periodu od 16 do 18 časova, kada će mladi likovni stvaraoci sa svojim mentorom, izrađivati radove u tehnici crteža i u tehnici linoreza.


Bazična tema kreativnih ideja jeste Srbobran kao mesto dečjih dosadašnjih uspomena i razvoja novih veština i osobina. Pored likovne radionice kao takve, ovogodišnji kreativizam mladih stvaraoca ima za cilj visoku plemenitost i ljudsku saosećajnost. Po završetku likovnih radionica planirana je izložba radova o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena, i koja će imati humanitarnu osnovu, tako da će celokupna prikupljena finasijska sredstva biti uplaćena nekom detetu sa platforme „Budi human“. 

Postavio: Administrator dana 2023.06.04

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 71
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen