Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

KULTURNI MOZAIK U IGRI I RUKOTVORINAMA


Kulturni mozaik Kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine, predstavljen je publici u Srbobranu. U sali "Pozorištance" održan je koncert, a galerijski prostor Doma kulture bio je mesto gde je postavljena izložba


Ovo udruženje građana je jedno od najstarijih u našoj opštini i višedecenijskim radom ulaže trud i znanje kako bi se očuvale tradicionaslne vrednosti folklora vojvođanskih Mađara. Članovi kluba kažu, kako su ponosni što su uobičajenim entuzijazmom i istrajnošću, uprkos sve manjim finansijskim mogućnostima, uspeli da održe, pa i prošire članstvo. Zahvalnost upućuju svima koji su upornim, nesebičnim radom, pa i finansijski, podržali rad udruženja.

- U ime Doma kulure Srbobran želim da pozdravim uvažene goste i sve članove Кluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti Vojvodine, kao i publiku koja se okupila u ovako velikom broju. Dom kulture i Кlub za negovanje tradicije imaju višegodišnju, a možemo slobodno reći i višedecenijsku saradnju koja traje još od osnivanja Кluba 1997. godine. Veliko nam je zadovoljstvo kad možemo da podržimo rad udruženja koje ima
ovako brojne i raznovrsne sekcije kao što su izrada ručnih radova, nakita, medenjaka, korpi od pruća, kao i hor, citrašku muziku, folklor i dramsku sekciju. Ovo zaista govori o velikom trudu koji ulažu, kvalitetu rada i brojnosti članova. Takođe, drago nam je što se redovno odazivaju pozivu Doma kulture i uzimaju učešća u programima koje organizuje Dom kulture Srbobran, kazao je Dejan Korceba, direktor Doma kulture i dodao:

- Кoristim ovu priliku da im čestitam na dosadašnjim rezultatima i iskreno im želim da nastave sa radom još uspešnije i istrajnije, a mi ćemo se kao ustanova kulture potruditi koliko god je moguće da ih podržimo i da nastavimo saradnju na obostranu korist i zadovoljstvo. Još jednom čestitam i srećno u daljem radu!

Koncert je bio prilika da publika uživa u narodnoj pesmi i igri, dok je izložba sadržala niz rukotvorina koje su deo tradicije vojvođanskih Mađara. 

Postavio: Administrator dana 2023.06.12

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen