Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

OBEZBEĐEN NOVAC ZA UNAPREĐENJE SPORTA U TURIJI I NADALJU!


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta uručili su danas predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara ugovore za realizaciju ukupno 57 projekata za izgradnju, održavanje i opremanje sportskih objekata, ukupno vredne 225 miliona dinara. Projekti se realizuju putem Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Reč je o 39 projekata školske sportske infrastrukture i 18 projekata javne sportske infrastrukture.


Dva projekta realizovaće se u Turiji i Nadalju i vredni su skoro pet miliona dinara, a u Pokrajinskoj vladi danas ih je potpisao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran. Prvi, vredan 4.653.600 dinara, odnosi se na rekonstrukciju terena za rukomet u Turiji, a drugi, vredan 295.833 dinara, na opremanje školske sale sportskim rekvizitima u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča".

"Još jednom su Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omaldinu doneli odluku da podrže projekte iz naše opštine, kojim se sada u oblasti sporta unapređuje inftastruktura i oprmljenost i tako na još viši nivo podižu uslovi za bavljenje sportom, što nas čini posebno zadovoljnim. Na popularnom terenu u Turiji zamenićemo kompletnu podlogu. Postavićemo modernu, gumiranu podlogu, istu onakvu kakva je postavljena na terenu u Nadalju, što će sportistima omogućiti da uživaju u igri. Ovo je osmi sportski objekat koji smo rekonstruisali ili koji će biti rekonstruisan u narednih par meseci, i zaista sam zadovoljan kave uslove imaju naši mladi za bavljenje sportom i rekreacijom. Jednako važno je i to što ćemo školsku salu u Nadalju opremiti novim loptama, balans gredama, ormarima za rekvizite, pvc poligonom, trambolinom, merdevinama i drugim rekvizitima. Hvala Pokrajinskoj vladi i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu za podršku na svakom mestu i u svakom projektu, svake godine nas obraduju sa po nekoliko ugovora i njihova realizacija iz dana u dan popravlja stanje u oblasti sporta", rekao je nakon potpisivanja ugovora Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.   


Prema rečima Igora Mirovića, predsednika Pokrajinske vlade, od 2016. godine do danas putem ovog javnog konkursa, u sportsku infrastrukturu uloženo je ukupno 952 miliona dinara za realizaciju 479 projekata.


"Time smo rekonstruisali i opremili brojne objekte širom Vojvodine, i u manje razvijenim sredinama stvorili uslove za razvoj i unapređenje školske sportske infrastrukture i javnih sportskih terena i centara namenjenih profesionalnim sportistima", izjavio je predsednik Mirović. 

Postavio: Administrator dana 2023.06.13   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen