Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

DARKO PRVAK SRBIJE I TREĆI NA BALKANU!


Braća Panić, Darko i Igor nakon niza uspeha u plivanju, svoj sportski put nastavljaju da grade uspesima u novom sportu koji je osvojio njihovo srce i u koji su ušli sa puno strasti. Sa poslednjeg takmičenja u Streetliftingu stariji brat Darko vratio se sa medaljom kao treći na Balkanu. Evo priče...


U Nišu je prošlog vikenda, od 09. do 11. juna, održano Balkansko prvenstvo u „STREETLIFTING-u“. To je jedan od novijih sportova, koji je veoma popularan među mladima i brzo se širi na svetskom nivou. Iza njega stoji organizacija „FINALREP“, čiji je osnivač Tonio Zedler (drugi na svetskom prvenstvu) . U Srbiji je osnivač Jovan Mastilović iz Sombora (treći na svetskom prvenstvu).

Posle karijera u plivanju, braća Darko i Igor su sada u ovom sportu. Stariji Darko, veoma zainteresovano proučava i naučne teze vezane za ovaj sport, ali sva svoja saznanja prenosi mlađem bratu Igoru.

Igor je na takmičenju „STREETWORKOUT“ u Pančevu osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje.

Na prvenstvu Srbije 25. marta u Paraćinu, Darko kao šestostruki prvak države u plivanju i još aktuelni rekorder (štafeta 4x100 do 16 god.), postaje prvak Srbije u „STREETLIFTING-u“ sabiranjem svih disciplina, a pojedinačno osvaja šest medalja (1 zlato, 3 srebra, 2 bronze).

Poslednje takmičenje je bilo Balkansko prvenstvo, koje se održalo u Nišu (10-11 juna), u fitnes teretani „Revolucija“, koja se nalazi u sportskom kompleksu „Čair“.

- Na takmičenju su bili predstavnici iz : Srbije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Turske. Takmičenje se održavalo u ženskoj i muškoj konkurenciji i više težinskih kategorija i dve starosne (do 18 god. I preko 18). Na takmičenju je bio gost osnivač „FINALREP“ organizacije sa svojim saradnikom, od koga smo i nabavili snimke i fotografije, učešća dva Srbobranca Darka i Igora, kaže za naš sajt otac ova dva uspešna mladića, Zoran Panić.

Darko se takmičio u kategoriji preko 18 godina i do 80 kg. Posle mnogo uložene energije osvojio je treće mesto na Balkanu.

Prvak je bio iz Slovenije i time se plasirao na svetsko prvenstvo, koje će se održati u Kelnu. Generalno Slovenci su dominirali na ovom takmičenju.

Igor se takmičio u konkurenciji do 73 kg i  konkurenciji do 18 godina. U tri discipline je bio među prva tri, ali četvrtu (čučanj) je značajno pao i pokvario rezultat u generalnom plasmanu.

- Mi, moja supruga Iboja i ja nastavljamo da pružamo podršku našim sinovima, i mnogo nam je drago da svojim uspesima promovišu naš mali ali dragi Srbobran, kaže Zoran Panić dok s ponosom govori o svojim sinovima.  

Postavio: Administrator dana 2023.06.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 39
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen