Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Ekologija

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST


Danima unazad u pojedinim delovima Srbobrana širi se neprijatan miris i to obično u večernjim satima. Tim povodom danas se oglasio predsednik opštine Radivoj Debeljački saopštenjem za javnost koje prenosimo u celosti, a u kome se kaže:


Dana 08. juna 2023. godine inspektor za zaštitu životne sredine Opštinske uprave Srbobran, građevinska inspekcija Opštinske uprave Srbobran, vodna inspekcija Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i predstavnici JVP ‘Vode Vojvodine’, izvršili su terenski nadzor na KP 11340, K.O. Srbobran, gde se nalaze objekti prečistača otpadnih voda, koji je u vlasništvu REAHEM DOO Novi Sad. U primarnim taložnicima, aeracionim bazenima i zemljanoj jami koja se nalazi na svega oko 120 metara od Velikog bačkog kanala, zatiču se otpadne vode od pranja proizvodnih linija, cisterni, te rashladne i atmosferske vode.

Tom prilikom vodna inspekcija, građevinska inspekcija OU Srbobran i inspekcija zaštite životne sredine OU Srbobran, zapisnički su naložile mere iz svoje nadležnosti.

Kako su otpadne vode uzročnik neprijatnih mirisa, a kako se Zakonom o vodama (“Sl.glasnik RS”, br. 30/2010, 93/2012, 101/2016, 95/2018 i 95/2018-dr. zakon) pokrajinskoj inspekciji zaštite životne sredine poverava vršenje nadležnosti kada su u pitanju otpadne vode, Zapisnici su prosleđeni pokrajinskoj inspekciji zaštite životne sredine na postupanje u okviru svoje nadležnosti.

Kao dokaz nulte tolerancije prema zagađivaču podsećamo građane na 2021. godinu kada je REAHEM DOO Novi Sad, nakon reagovanja inspekcije, zabetonirao svoje ispuste kako više ne bi bio u mogućnosti da izliva otpadne vode iz pogona u Veliki bački kanal.

Očuvanje životne sredine je segment u kome nema ustupaka, niti zaobilaženja problema. Opština Srbobran i inspekcijske službe su od prvog dana uključene u problematiku i postupaju u skladu sa zakonskim normama. Inspekcijske službe su u skladu sa svojim ovlašćenjima naložile propisane mere u cilju rešavanja problema u najkraćem mogućem roku. Čist vazduh i zdrava životna sredina je pravo koje ima svaki naš sugrađanin.

Nadležne pokrajinske inspekcije, kako smo čuli, danas popodne su bile ponovo na obali Velikog bačkog kanala i tim povodom izvršile inspekcijski nadzor. 

Postavio: Administrator dana 2023.06.22   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen