Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4078/egy-vtizede-a-papi-plyn/

Verzija za štampu / To ScreenviewEgy évtizede a papi pályán


Pappá szentelésének tizedik évfordulóját ünnepelte vasárnap Zsúnyi Tibor szenttamási plébános


A 18 órási szentmisét követÅ‘en Tibi atyát Süge Zsolt hitoktató és az Aprószentek gyermekkórus az Indulj és menj című karizmatikus gitáros énekkel köszöntötte, ezt követÅ‘en pedig a hívÅ‘közösség nevében Balažević Dušan atya átadta neki a pasztorális tanács ajándékát.

Zsúnyi Tibor atya temerini születésű, ott fejezte az általános iskolát, majd a szabadkai Paulinum Püspökségi Klasszikus Gimnázium és Kollégiumba iratkozott. Döntését indokolva elmesélte, hogy harmadikos középiskolásként részt vett egy teljesen átlagos hétköznapi szentmisén, amelyen kérte a Jóistent, hogy adjon neki útmutatást, hiszen közeleg az érettségi. Közben rájött, hogy azt keresi, ami már ott van a szeme elÅ‘tt, csak addig nem ismerte fel.

Elmondása szerint innen a Gál Ferenc Hittudományi FÅ‘iskolára iratkozott. Diakónusként többször szolgált Topolyán, de Temerinben, Óbecsén és Csantavéren is, majd öt évig Bácskertesen, 2019. augusztus elseje óta pedig szenttamási plébános.

Szavai szerint a papi hivatásban sok pozitívum van, de természetesen negatív oldalai is vannak.

− Tíz év a papi életben nem nagy idÅ‘. Ezalatt nem történt semmi eget rengetÅ‘. Sokkal inkább azt tapasztalom, hogy hála Istennek a Jóisten mindig olyan embereket tett mellém, akikkel tudtam együtt dolgozni. Nagyon nagy hála és köszönet ezért. Amikor tíz évvel ezelÅ‘tt a szentelésre készültem, egész éjszaka nem aludtam, mert nem tudtam, hogy az egész szertartás hogy fog menni. Bár elÅ‘tte elpróbáltuk, mégis tartottam mindentÅ‘l. Azonban, miután a püspök atya felszentelt pappá, megkente a kezeimet az olajjal, olyan hihetetlen nagy könnyűség, könnyedség szállt meg, amit nehéz szavakkal kifejezni. S azóta is vannak nehézségek, problémák, kilátástalannak tűnÅ‘ dolgok, de azt hiszem, hogy a Jóisten mindig megadja a kellÅ‘ embert a kellÅ‘ idÅ‘ben. Nagyon hálás vagyok, hogy a gyerekek ilyen szépen és bátran énekeltek – mondta a szentmise végén Zsúnyi Tibor atya. Egyúttal felkérte a híveket, hogy közösen imádkozzanak a papi hivatásokért, mert kevesen mondanak igent Isten hívására.

Ovaj medijski prilog je deo projekta "Srbobran i hrišÄ‡anstvo, nekad i sad" koji je finansijski podržan od strane opštine Srbobran. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign