Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Dru┼ítvo

─îUVA SE TRADICIJA - ODR┼ŻANE 26. ┼ŻETVENE SVE─îANOSTI


OrganizatorI doga─Ĺaja - đÜlub za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine prIvukao je mnoge posetioce iz cele Vojvodine, a u programu se takmi─Źilo 11 ekipa.


Kosilo se ┼żito na salašu Fišteš Ileša, doru─Źkovalo se kao nekad, stari alati su još jednom do┼żiveli novo leto, a o┼żivljavaju─çi jedno prošlo vreme bilo je o─Źigledno da osim u┼żivanja postroji i deo sete za nekim spokojnijim, mirnijim vremenima.

- Veoma je va┼żno da kao lokalna samouprave prepoznamo zna─Źaj o─Źuvanja kulture i tradicije u našoj zajednici. ─îast mi je što sam deo 26. '┼Żetvenih sve─Źanosti', ova manifestacija je tradicionalna u našem Srbobranu i naša je obaveza da nasle─Ĺe koje se ovde neguje dodatno o─Źuvamo i, pre svega, prenesemo na mla─Ĺe generacije, da i oni nau─Źe kako se to nekada radilo, kako su se ponašali i kako su ┼żiveli ljudi u prošlosti. Samo tako zna─çemo da vrednujemo ono što imamo i mo─çi da sa optimizmom gledamo u budu─çnost,  rekao je Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran prilikom otvaranja ove manifestacije.

Nastupe ekipa ocenjivao je stru─Źni ┼żiri, a ocenjivalo se sve od veštine košenja, do raznih drugih prate─çih programa po kojima je ova manifestacija postala poznata.

Folklornim nastupima svoj doprinos uspešnosti ovogodišnjih ┼żetvenih sve─Źanosti dali su KUD BARD i ─Źlanovi đÜluba za negovanje tradicija i obi─Źaja svih naroda i narodnosti Vojvodine.

 

  

Postavio: Administrator dana 2023.07.09

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 59
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen