Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/4096/nadalj-najjae-pogoen-nevremenom/

Verzija za tampu / To ScreenviewNADALJ NAJJAČE POGOĐEN NEVREMENOM!


Nevreme praćeno krupnim gradom, koje je juče pogodilo našu opštinu izazvalo je veliku materijalnu štetu. Šteta je načinjena pre svega na poljoprivrednim poljima, stradali su soja i kukuruz, ali kako saznajemo štete ima i u voćnjacima, na kućama, automobilima i drugoj imovini. Tim povodom danas je održan sastanak Štaba za vanredne situacije sa ciljem da se pomogne kako bi se šteta sanirala. U saopštenju nakon sastanka se kaže:


Štab za vanredne situacije Opštine Srbobran doneo je odluku o formiranju posebne Кomisije za procenu štete na poljoprivrednim imanjima i imovini građana Srbobrana, Turije i Nadalja, nastale usled vremenskih neprilika koje su u četvrtak zahvatili opštinu Srbobran. Prema prvom uvidu, najveće štete pojavile su se u КO Nadalj 1.  

"Svi građani imaju mogućnost da prijave nastalu štetu u kancelarijama mesnih zajednica u svom mestu, zatim u Opštinskoj upravi Srbobran - Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj, na broj telefona +381 62 8474 207 ili na mail adresu kler.srbobran@gmail.com.

Već sledeće nedelje Кomisija za procenu štete počeće sa obilaskom prijavljenih adresa i parcela, a zatim će, nakon izvršene procene, sva dokumentacija biti prosleđena nadležnim organima. Očekujemo da će Republika Srbija i AP Vojvodina učiniti sve da pomognu građanima koji su pretrpeli štetu, a lokalna samouprava će, takođe, pomoći građanima u skladu sa svojim mogućnostima", saopšteno je nakon sednice Štaba za vanredne situacije, kojom je predsedavao Radivoj Debeljački, komandant Štaba i predsednik Opštine Srbobran.

Objava koju smo juče postavili na društvenim mrežama, praktično tokom nevremena, u poslednja 24h doživela je preko 100.000 pregleda.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign