Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

U TOKU JE BISEROV EKO KAMP


"Dođi, prođi, druži se – u prirodu uključi se", moto je ovogodišnjeg Eko kampa Udruženja za pomoć MNRO "Biser" iz Srbobrana. Pored članova udruženja, volontera, radioničara i saradnika Bisera, ove godine kroz kamp će proći gosti iz srodnih udruženja iz Sombora, Novog Sada, Vrbasa, Feketića, Sente, Subotice i Zrenjanina.Kamp traje pet dana.


Кamp je inkluzivnog karaktera u kojem učestvuju deca, mladi i odrasli sa smetnjama u razvoju, kao i deca tipične populacije.

"Aktivnosti su različite za svaki dan, obuhvataju sportske aktivnosti, poligone, kreativni rad, istraživanje u šumi, edukaciju, ali i mogućnost da se iskaže pojedinačni talenat. Za učesnike je obezbeđen i doručak, ručak i užina. Prvog dana, u ponedeljak, na kampu je bilo 100 ljudi, od toga preko 80 učesnika, što je veoma veliki odaziv. Učesnici su se takmičili u motoričkim aktivnostima, preciznosti, spretnosti sa sitnim predmetima, zatim su aktivno učestvovali u radionici koju su izvodili predstavnici Crvenog krsta iz Bačke Topole. Naravno, kao i svake godine održali smo i radionicu o pravilima ponašanja na kampu. Banka hrane Vojvodine, sa kojom imamo saradnju, obezedila je za učesnike kampa čokolade, sokove, nes kafu. Svaka pomoć za organizaciju Eko kampa nam je od velikog značaja, pa samim tim pored Banke hrane Vojvodine i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je obezbedilo sredstva, zahvaljujemo se i Crvenom krstu iz Srbobrana koji će nam obezbediti ručak za učesnike za utorak. Volonteri iz Crvenog krsta Srbobrana godinama unazad su prisutni i pomažu organizatorima da se kamp sprovede. Moto klub 'Кneževina' iz Turije, nam, kao i svake godine, na svojim motorima donese čuveni pasulj koji svi obožavaju. Dom kulture Srbobran nam je obezbedio stolice za kamp.  Кao i prethodnih godina, ljudi dobre volje iz Srbobrana, dali su svoj doprinos i obezbedili šator, stolove, klupe, prevoz svih stvari do kampa", rekla je Marinela Sabo, defektolog u Društvu za pomoć MNRO "Biser" i koordinatorka kampa.

Juče su Eko kamp posetili Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, i dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća.

"Biser za nas nije obično udruženje, ono je, zapravo, institucija koja brine o najranjivijoj grupi našeg društva, o osobama sa smetnjama u razvoju. I naša poseta kampu deo je potvrde da podržavamo sve ono što oni rade, za nas je veoma značajno da na teritoriji opštine imamo ovakvo funkcionalno udruženje i njihov rad je dobar način da se osobe sa smetnjama u razvoju uključe u društvo. Spremni smo za svaki vid podrške aktivnostima Bisera", rekla je prilikom posete Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

Dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća, istakao je da buduće vreme nosi sa sobom potrebu proširenja podrške "Biseru", u koju treba da se uključe nove institucije i pojedinci.

"Ne podcenjujemo ničiju podršku i aktivnosti koje se čine da se pomogne Biseru, naprotiv, ali moramo širiti tu podršku i osnažiti rad Bisera. 

Danas će podršku pružiti Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Plavi krug. 

Postavio: Administrator dana 2023.07.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 38
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen